Руските войски взеха под контрол град Кременная, съобщават украинските власти

OFFNews 18 април 2022 в 12:51 2139 1

Снимка АП/БТА

Разрушения след бомбардировки в Харков, Украйна. 17 април 2022 г.

Украинската агенция УНИАН съобщи, че руските войски са взели под контрол град Кременная в Луганска област. Поради това вече не е възможна евакуацията на цивилни граждани от града.

Информацията беше потвърдена от губернатора на Луганска област Сергей Гайдай, пише БТА. „Окупаторите са поели контрола над Кременная! Боевете продължават. Евакуацията от града вече не е възможна. Евакуират се хора от Северодонецк, Лисичанск, Попасная, Горное и Рубежное. Погрижете се за децата си“, каза Гайдай.

Предишния ден губернаторът съобщи, че руските войски са влезли в град Кременная, където продължават уличните боеве. Днес Гайдай съобщи, че артилерийският обстрел на Кременная е продължил през целия ден на 17 април, а през нощта е станал по-чест и по-мощен. Пламъци обгърнали седем жилищни блока и стопански постройки.

Гайдай каза също, че четирима души са били застреляни, когато са се опитвали да се евакуират от Кременная, предаде Ройтерс. Един човек е тежко ранен. Тази информация не може да бъде потвърдена от независим източник, отбелязва агенцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!