Руските войски са ударили депо за радиоактивни отпадъци, снаряди подпалиха нефтобаза край Киев

Газопровод е взривен до Харков

OFFNews 27 февруари 2022 в 06:59 8606 1

Снимка ua.depositphotos.com

Снаряди са ударили нефтобаза край Киев, газопровод е взривен до Харков. 

Гражданите на Киев са предупредени да не отварят прозорците. Дим и вредни вещества от пожара могат да тръгнат във всяка посока, тъй като вятъра се мени, предупреди украинската Госспецсвяз, цитирана от УНИАН. 

Гори и нефтобаза в Ровенки в територията на Луганска област. Там са подпалени 200 тона дизелово гориво и администрацията евакуира жителите на градчето. 

Руски ракети удариха депото за радиоактивни отпадъци на киевския клон на Асоциация „Радон“, съобщава Държавната инспекция за ядрено регулиране на Украйна тази нощ. Заради продължаващия масивен обстрел не може да бъде преценена степента на разрушенията. 

"Автоматизираната система за радиационен мониторинг не работи, но камерите за наблюдение са записали падането на снаряди. 

По предварителна оценка на Държавната агенция за ядрено регулиране няма опасност за населението извън санитарно-охранителната зона. От ведомството съобщиха, че към 03:20 часа радиационният фон в близост до метростанция Печерская е непроменен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

1

Днес още колко хиляди руски отрепки умряха в Украйна? Няма ли да му дойде в тъпата глава на Путин че армията му е пълна скръб?