Руските учители получиха указания как да обяснят на децата защо завземането на украинска земя е нещо добро

OFFNews 01 октомври 2022 в 14:08 3963 4

ученици

Снимка Архив

Учителите имат трудна задача за понеделник.

Учителите в руските училища са задължени да проведат седмичен урок "Говорим за важни неща" на 3 октомври по темата за анексирането на украински територии. Съобщението се появи в канала Talking about Important, текстът на встъпителната реч също беше публикуван там, съобщава "Важные истории".

Учителите започнаха да получават съобщения за темата на урока в работните чатове. 

Във встъпителните си думи те първо трябва да напомнят за подписването на договорите от 30 септември, предвиждащи анексирането от Русия на ДНР, ЛНР и части от Херсонска и Запорожка област, както и за "референдумите", проведени в тези територии.

"Въпреки желанието на киевския режим да попречи на волята на своите граждани, референдумите се проведоха", се казва в указанието.

Следващата част от напътствията е посветена на историята на анексираните региони, които "през цялото време са били част от руската държава и са съществували отделно само през последните 30 г". Сега жителите на регионите "в съответствие с международното право" поискали от Русия отново да станат част от федерацията.

"Отговорихме на молбата им", се казва в документа.

Голяма част от встъпителното изказване е посветена на това, че непризнаването от Запада на "референдумите" и анексирането е проява на двоен стандарт. Учителите трябва да разкажат на учениците, че в миналото резултатите от референдумите за независимост в някои бивши съветски републики и Косово са били признати.

Наставленията завършват с думите: "Резултатите от референдумите възстановиха историческата справедливост, като върнаха изконните руски земи, а също така укрепиха суверенитета на нашата страна".

Преди началото на учебната година "Важни истории" съобщи, че в руските училища ще се предлагат уроци по патриотизъм, наречени "Разговори за важното". Те ще се провеждат веднъж седмично за всички ученици от 1-ви до 11-ти клас. Материали за войната в Украйна се появяват в учебните материали за ученици от пети клас. Ще им бъде казано, че войната в Украйна е за "защита на населението на Донбас", че "руските военни са герои" и че "истинският патриот винаги е готов да умре за щастието на родината си".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

4

Джендо Джедев

01.10 2022 в 20:40

Опорките са спуснати! Горките дечица, не са случили на място, на което да се родят.

3714

3

GB

01.10 2022 в 16:43

"Учителите трябва да разкажат на учениците, че в миналото резултатите от референдумите за независимост в някои и Косово са били признати" _________

Това означава ли предупреждение да се готвят за "референдуми и анексиране" тези "някои бивши съветски републики"?! А пък Вучич да се "погрижи " за Косово?!

Борба за свобода и мир, в руски вариант...

10298

2

AntiZ

01.10 2022 в 16:26

Че тук не беше ли същото? Чавдарчета, пионерчета, комсомолчета, партийна книжка, комсомолски секретар, партиен секретар, ЗКПЧ, история на бкп, маркс ленинска естетика, марксистка философия, нАучен комунизъм... Сигурно забравям още толкова. Това ни беше наследството от тези изроди, наследство, което техните деца и внуци ни го сервират в момента под формата на герб, дпс,бсп и проруските изпражнения.

2051

1

Propaganda

01.10 2022 в 16:06

И нито дума за измисления от самите руски фанатици несъществуващ ГЕНОЦИД над рашистите в Из. Украйна.

Иха, руската пропаганда така да се изложи. Их, няма вече истории за укри от Десен Сектор, ядящи живи раски бебета. Тцццц...


"истинският патриот винаги е готов да умре за щастието на родината си"...и да прати децата си в Германия, Америка и Холандия, както путкин и лафроф.

За раската кочина - владението на путкин, мрат само азиатски маймуни и кадирови джихадисти.

 
X

Да помогнем на украинските деца!