Руските служби предотвратиха атентат в градския транспорт на Красноярск

OFFNews 06 май 2016 в 17:08 3731 0

Снимка Риа Новости

Федерална служба за сигурност на Руската Федерация предотврати терористичен акт в градския транспорт в град Красноярск, Сибир, съобщава Риа Новости.

Службата е разполагала с предварителни данни, че терористи от централноазиатски страни планират да извършат нападение по време на празниците през месец май. Днес органите на реда са провели спецоперация по тяхното задържане.

Спецслужбите са иззели от заловените "средства за терористична дейност", без обаче да се уточнява какви са били тези средства. С цел да не се пречи на следствието засега не се оповестяват самоличносттите на заловените.

Красноярск е един от най-големите градове в Сибир, като числеността на населението му надминава един милион.

Преди няколко дни служители на Федералната служба за сигурност задържаха група бойци в Москва. Според следствието, атентаторите, които отново били от Централна Азия, планирали по време на великденските празници да обстрелват хора по улиците на руската столица. Руските служби са уверени, че задържаните са изпълнявали нареждания, получени от ръководители на международни терористични организации в Сирия и Турция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!