Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Руски войник отива на съд за изнасилване. Михаил първо убил мъжа на жертвата си

OFFNews 30 май 2022 в 17:04 4683 2

Михаил Романов

Снимка ВКонтакте / Михаил Романов

Михаил Романов с жена си и двете си деца.

Службата за безопасност на Украйна е приключила първото досъдебно производство за изнасилване, извършено от военнослужещ от руската армия в Украйна, съобщи пресслужбата на СБУ в официалния си профил във фейсбук.

Разследващите от украинското разузнаване са събрали достатъчно доказателства и свидетелства на очевидци, за да изправят пред съда руския военен Михаил Сергеевич Романов, заподозрян в извършването на убийство и изнасилване. Романов служи във воинска част 8954 с постоянно място на дислокация Чебаркул, Челябинска област на Руската федерация.

За зверствата на Романов разказа по-рано през март украинският тв водещ Андрей Джеджула, който описа "геройствата" на руския военен в село Богдановка в Броварския район на Киевска област. В продължение на три дни руските части, които са окупирали селото, държали местните жители като заложници, нахлували в къщите им, грабели и заплашвали цивилните, че ще ги избият.

Жител на Богдановка разказал пред Джеджула за това как командирът от руската армия Михаил Романов и негови бойци убили пред очите на малко дете баща му, а после изнасилили майка му. Впоследствие жертвата успяла да избяга с детето си, но други, които се опитали да напуснат селото, били разстреляни.

„Колко трупове има в това село не се знае. Имам името и фамилията на командира, който директно е убил и изнасилил. Намерих го в интернет“, каза тогава Джеджула.

Разследването на СБУ на практика потвърждава казаното по-рано от телевизионния водещ. Според службата по време на руската окупация в Броварския район в състояние на алкохолно опиянение Романов е нахлул в жилището на младо украинско семейство. Директно е застрелял цивилен невъоръжен мъж, а след това заедно с други съучастници е изнасилил жена му.

"Аз застрелях мъжа ти, защото е нацист!", казал руският военен, преди да изнасили съпругата му.

По време на изнасилването се редували с друг руски войник и не им попречело това, че детето на нападнатото семейство плаче в котелното помещение. За да не ги смущава, накарали майка му да иде и да го усмири и да се върне. През цялото време държали над главата й дулото на пистолет. "Как мислиш, ще ду*а ли? Да я убием ли или да я оставим жива?" - коментирали помежду си военните според разказа на жертвата за британския "Таймс".

Киевската областна прокуратура е внесла материалите по делото срещу Романов в съда. Военнослужещият от 239-и полк, 90-а гвардейска танкова Витебско-Новгородска дивизия ще бъде съден за нарушаване на законите и обичаите за водене на война, престъпление по чл. 438 части 1 и 2 от НК на Украйна, съобщи генералният прокурор на страната Ирина Венедиктова.

След като на 21 май на доживотен затвор беше осъден първият руски военнослужещ, 21-годишния Вадим Шишимарин, убил цивилен гражданин на Украйна, утре, вторник, се очаква друг съдебен състав да произнесе присъди срещу Александр Бобикин и Александър Иванов, които са обстрелвали Харковска област с ракетна установка "Град".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

4

редовно четящ

30.05 2022 в 19:48

Лошото е, че такива човек@п@добни се размн@жават.

1220

1

хr4

30.05 2022 в 17:10

То само като ме видиш физиономията на тоя недоправляк и всичко ти става ясно! Силните мъже не изнасилват. Изнасилват мижатурките.

 
X

Подкастът на OFFNews