Руски военни кореспонденти: ВСУ проби отбраната, обграждат Лиман

OFFNews 22 септември 2022 в 18:47 9703 6

Лиман
ВСУ обгражда Лиман.

Руските военни кореспонденти съобщават от фронта в Донбас, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са извършили пробив на отбранителните позиции край стратегически важния град в Донецка област и се опитват да затворят в клещи силите на т.нар. ДНР и редовната руска армия.

Информацията се споделя изключително от руски източници в Телеграм каналите, докато украинските медии мълчат. През последният месец Киев успешно наложи политика на информационно затъмнение и успехите на фронта обикновено се съобщават със закъснение между 1 и два дни.

Преди три дни ВСУ вече превзе едно от селищата в околностите на град Лиман. Става дума за селището Ярова, от което са изтласкани руските нашественици. 

Информацията за днешното настъпление се потвърждава и от руския терорист Игор Гиркин-Стрелков, бивш министър на отбраната на ДНР.

"Край Лиман продължават ожесточените боеве. ВСУ продължават да настъпват към село Дробишево и го заобикалят от север, настъпвайки в тила на защитниците на това селище. Информацията ми е от военния кореспондент Анна Долгарева, която не е известна нито с паникьорство, нито с дезинформация", написа той в Телеграм.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

5

Джендо Джедев

22.09 2022 в 21:58

Все идет по плану! :D

2073

4

Johnny B Goode

22.09 2022 в 21:29

Там си е котела на ордера. Малце може да е издънен от към дъното, ама това не пречи.
Рашките сега чакат да дойдат едни безаналогови кофи (внос от Северна Корея), след това почват да го пълнят с вода и така щве издавят всички укронацисти.
Ти само стой, гледай и чети редовно Ордера и Бармалея.
Бай Пешо Пернишки също, ама него май го хвана мобилизацията и нещо се загуби.

10298

3

AntiZ

22.09 2022 в 21:25

Пропаганда, тоя го мобилизираха!Хахаха Само дето докато си сберат войската, докато им нахлузят по една тенекия на главата, докато им сложат кецовете и дадат на всеки трети по едно ръждиво пушкало, украинците ще ги издухат. Малеее, зима ги чака тия прошляци. Поне няма да смърдят докато се разлагат.

2051

2

Propaganda

22.09 2022 в 19:23

Аре, бе ордеру, къде е тоя велик раски котел, бе, мурзилко? 2 месеца вече откак "укрите" са в чувала на великите расийски военни.

Хайде, че мобилизираните жени на Украйна родиха на фронта, докато чакаме дебилните руснаци да защитят дори 1 метър фронт, хахахахаххахахахахахахахахаххахахах.

Тъпа руска сволоч!

22548

1

dolivo

22.09 2022 в 19:10

браво на Украинците, поемат бързо каквото ги обучават професионалистите от UK , Швеция, и Финландия