Руски военен кореспондент: Взривът за Кримския мост е поставен в палети с фолио в България

OFFNews 10 октомври 2022 в 08:03 62186 20

Първият камион, с който стоката, според Куц, е пристигнала от България.

Снимка КП

Първият камион, с който стоката, според Куц, е пристигнала от България.

Експлозивът, използван за взривяването на Кримския мост е дошъл от България и е бил заложен в стоката, превозвана от камиона-бомба у нас. Това твърди в „Комсомолска Правда" руският военен кореспондент Александър Коц.

Според Коц в операцията по взривяването на Кримския мост са били задействани два камиона. По думите му товарът е представлявал 22 европалета с фолио по 9 рулона във всеки, всеки палет с тегло от около 1 тон. Стоката е пристигнала по море в грузинското пристанище Поти от България. Поръчката е била оформена на името на гражданин на Украйна. След това е натоварена на камион с чуждестранни номера и от Поти камионът е отпътувал за Армения, където е бил освободен на митницата по правилата на митническия съюз.

След това товарният автомобил отново се е върнал в Грузия, а оттам през ГКПП Верхний Ларс е влязъл на територията на Русия. Крайната точка е била град Армавир, където палетите са претоварени в друг камион и оттам за Крим. Коц прави предположението, че взривът по някакъв начин е бил заложен в рулоните с фолио така, че да не бъдат забелязани при преглеждане на рентген. „И това е направено в България, а това означава, че в организацията на този терористичен акт, освен Украйна, са могли да участват и чуждестранни служби“.

Коц е публикувал и снимки на камиона, с който товарът е напуснал България.

Версията за българска следа във взрива е на Следствения комитет на Руската федерация. В неделя председателят ѝ докладва на президента Владимир Путин, че преди да се взриви на Кримския мост камионът-бомба е преминал през териториите на България, Грузия, Армения, Северна Осетия и Краснодар.

Самият влекач с товара няма как да е бил у нас, защото влекачът е от типа „конвенционален“, от американски тип с двигател пред кабината, докато в Европа се движат влекачи с кабина над двигателя.

„Конвенционалните“ не мога да се движат на територията на ЕС, тъй като с полуремаркето надвишават максималната дължина от 17.60 метра. Но пък се движат в Грузия и Русия, а според шофьори на ТИР-ове нормална практика при такива курсове е един седлови влекач да закара полуремаркето до Грузия, а там да го поеме местен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2744

20

AAA

11.10 2022 в 15:45

Ееее , тъкмо се зарадвах ,че сме направили нещо добро , пък то ще се окаже нова руска лъжа .

-5489

19

Абе дано нямаме участие. Но много уж бежанци дойдоха напълно непроверени от Украйна, без установения ред както за бежанците от Сирия или Афганистан. Не е да нямаме история във финансирането и въоръжаването на спонсорирани от САЩ терористи. Помним снимките на ИДИЛ, каращи джипове БМВ с русенски номера, както и журналистическото разследване на Диляна Грозданова от 2015 за българските оръжията на джихадистите в Сирия.

2805

18

Едър Вредител

11.10 2022 в 04:37

Ех фърчилкьо фърчилкьо пак стана изтривалка
за обширния дирник на Митрофаница и шефа и .Ходи прави коремни по лостовете по добре оня йордан гимнастика тури за президент

3650

16

ImBlack

10.10 2022 в 12:01

@sawall
РеZидентът Радев е свикнал да е кремълска изтривалка.
За него е нещо като повишение "Комсомолска правда" да забършат о*срания задник на Пътлерчо с него.

12182

15

sawall

10.10 2022 в 11:42

Силно се съмнявам, че България има нещо общо. Никой в момента в изпълняващата власт няма смелостта и решителността за нещо такова. Може да се е случило в България без знанието на нашите служби, това вече бих го повярвал.

Ироничното е, че след толкова блюдолизане от президента към Газпром и Путин, Русия все пак реши да ни накове. Но Радев няма да научи урока си.

925

14

ешо

10.10 2022 в 10:58

а според мен рашистите сами са взривили моста както правеха по време на чеченската война

3650

13

ImBlack

10.10 2022 в 10:43

"И един мармот увива шоколада в станиол" придоби нови измерения, след като лафа достигна до "Комсомослка правда".
То хубаво увили семтекс-а в станиол, ама ренгенът минава през алуминиево фолио, че и през плътен метал, затова се използва за дефектоскопия(ако се гледа ще се види), за разлика от радио вълните, които са нужни за дистанционното задействане.
Освен ако на ФСБ да не им се е сторило странно от рула с алуминиево фолио да излизат жици към мобилен телефон.
РеZидента Радев и цялата руZка агентура от фенове на кремълскотоджудже пситопат тално се е провалила. Ще им дърпат ушите на килимчето.
А както знаем "Москва не вярва на сълзи".

-1655

12

ob1

10.10 2022 в 10:24

Де да беше... поне малко да измием срама от реZидента

345

11

Джендо Джедев

10.10 2022 в 10:24

По-скоро е от фолиото, от което èмъркат Пу и кликата му. Явно не е много качествено - отдавна са изгубили връзка с реалността.