Руски съд: Навални остава ''рисков затворник''

OFFNews 02 юни 2021 в 16:50 1116 0

Снимка архив

Руски съд отхвърли искането на опозиционера Алексей Навални да промени статуса му като "рисков затворник", предава Ройтерс.

По време на онлайн съдебно заседание във вторник Навални се оплака от неоснователни среднощни проверки по сигурността и поиска от съда те да бъдат прекратени. Той заяви още, че "на практика те представляват вид изтезание". 

Въпросните проверки са извършвани на всеки час, а целта им била да се провери местонахождението му. Навални определи тази практика като "абсурдна".

В изявлението си той щаза още: "Просто искам да спрат да идват при мен през нощта. Какво направих? Качих се на оградата ли? Тунел ли изкопах? Или извадих пистолет на някого? Просто обяснете защо ме обявиха за заплаха за сигурността?"

Руският опозиционер беше арестуван на летището след завръщането си от Германия, където се лекуваше след натравяне с Новичок, за каквото потвърдиха редица международни организации. След това беше преместен в наказателна колония, където по-късно обяви гладна стачка заради отказан достъп до лекарски прегледи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!