Руски и украински военкори: Маринка падна

OFFNews 13 декември 2023 в 13:11 14271 4

Маринка
Маринка.

Руските окупатори са превзели напълно разрушения град Маринка, съобщават редица руски и украински военни блогъри.

Те се позовават на публикация на Николай Ворошнов, офицер от въздушното разузнаване на ВСУ.

"Маринка падна, скоро ни очаква „крепостта Курахово“, написа той във фейсбук профила си.

Офицерът с позивна Канада, пише още:

"До Курахово са по-малко от 14 км по права линия. Ниви, насаждения, ферма и малко селце. След Авдос ще хвърлят всичките си сили в пробив в посока Курахово-Угледар. Почти сигурно това е мястото, където ще бъде следващият офанзивен юмрук на руснаците. Скоро ни очаква и “Кураховска крепост”.

Информацията все още не е официално потрърдена нито от властите в Киев, нито от Москва, и не може да бъде проверена от независим източник.

Но и други проукраински военни блогъри пишат за превземането на Маринка от страна на руснаците. За това може да се съди и от снимки в редица Телеграм канали, на които се вижда руския флаг над полуразрушена сграда в града.

Нашествениците напредват и в района на Бахмут.

По-рано днес обаче офицерът от 5-та отделна десантно-щурмова бригада Алексей Тарасенко по време на телемаратон, заяви, че "врагът е постигнал определени успехи поради наличието на свежи единици".

"В някои участъци на фронта руските окупатори постигнаха известен успех благодарение на присъствието на свежи части. Офанзивният потенциал на противника в посока Ивановско, Клещеевка и Андреевка все още не е изчерпан“, каза офицерът от 5-та отделна десантно-щурмова бригада.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

4

Шаран 007

13.12 2023 в 17:50

Тъкмо навреме. Утре е големия разговор на Молеца с народа и "превземането" на Маринка ще бъде обявено като стратегическа победа на руснята.

-529

3

6екеr4о

13.12 2023 в 14:16

Те и Бахмут успяха да превземат след една година и пролети реки от мурзилска кръв, нямам представа дали успяха да форсират и едноименната река, таз непостижима Пърхутка, и сега к`во!

В момента текат преговори във Вашингтон в резултат на което очаквам някакво известно преформулиране на военните цели на Украйна, за да могат републиканците да се фукат пред особено интелигетния си електорат, а ВСУ ще получат и самолети, и далекобойни оръжия, и достатъчно боеприпаси!

Блядовете ще продължат да бъдат пържени на бавен, но за сметка на това особено кървав огън, докато клекнат за подписване на мирно споразумение при много неизгодни за тях условия!?!

1005

2

ПР

13.12 2023 в 14:08

Колко убийства,колко жертви,разруха,палеж,грабеж и ужас донесе ордата от Масква със себе си!Разбити животи,съдби,мрак и терор-това е доктрината Путлер.Човеконенавистни типове.Копи-пейст на онзи с мустачките.Отвратително.

11024

1

Комита

13.12 2023 в 13:27

О, чудо! Маринка е на няма и 20 километра от Донецк, т.е. блатните вендоли влизат в изравнено със земята градче без никаква стратегическа стойност след 657 дни пълномащабна война. При все че напъват да го превземат от частичната анексия на областта през 2014-а година, егати некадърниците!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика