Руски депутат призова армията да спре да лъже за пораженията си в Украйна

OFFNews 05 октомври 2022 в 21:45 11039 8

Андрей Картаполов

Снимка АГН Москва

Андрей Картаполов

Висш представител на руския парламент призова днес армията "да спре да лъже" за пораженията си в Украйна, на фона на отстъпващите на много места войски, съобщи Франс прес.

"Хората знаят. Нашият народ не е глупав. И той вижда, че му казваме само част от истината. Това може да доведе до загуба на доверие", заяви Андрей Картаполов, бивш военен командир, който оглавява комисията по отбрана в Държавната дума - долната камара на руския парламент.

Картаполов направи коментар в канала в Телеграм на руския пропагандист Владимир Соловьов и призова армията "да спре да лъже".

"Врагът е в нашите земи. Всички гранични села в Белгородска област са на практика разрушени", обяви той, докато обстрелите в този район на границата между Русия и Украйна се увеличават.

"Получаваме (новини) от много места - губернатори, военни кореспонденти. Но докладите на министерството на отбраната не се променят", добави той.

Украинските сили отвоюваха през последните дни нови територии на изток и юг, където войските на Москва срещат трудности, след като вече изгубиха важната Харковска област на североизток.

Руското министерство на отбраната много рядко признава за отстъпления на своите войски и се ограничава до всекидневни доклади, в които посочва за тежки загуби, нанесени на украинския противник.

Президентът на Русия Владимир Путин, който миналата седмица анексира четири украински територии, заяви в понеделник, че се надява военната ситуация в Украйна "да се стабилизира".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1655

8

ob1

07.10 2022 в 20:09

Знаете ли кога един руснак лъже? Когато си отвори устата...
А на винкела глупостите - хахахахахахахахахахаха

318

7

Valioka

07.10 2022 в 19:37

А според мен, бай пешо, ти отдавна си изгубен ... някъде много надълбоко - в клоаката на твоите разсъждения...

-5489

6

Нацизма ще бъде изкоренен от Украйна а руските земи освободени, независимо какви глупости се разпространяват в малоумната укро пропаганда, предназначена за полезни идиоти. То не бяха, че ракетите свършват още през март, че руската икономика рухва до две седмици, че ползват чипове от перални машини и всякакви глупости. Нека Зеленски обяви загубите и каже как ги ползват за пушечно месо, според източници загубите само на ВСУ без другите формирования са 150000.

1780

5

повече няма рассия.
смърт рассизму!!!
свиквайте.

345

4

Джендо Джедев

05.10 2022 в 23:13

Тоя да внимава да не застава до прозорците по високите етажи. Освен, разбира се, ако не играе в отбора на артистите, назначени от Батюшката уж да критикуват, та да се дава вид, че в Рашка има плурализъм.

318

3

Valioka

05.10 2022 в 22:49

... че рассия е обречена на изолация - референдумите бяха признати само от Северна Корея... Една единствена страна в света с луд диктатор, който също плаши само с ядрени ракети... Това е единственото с което рашките разполагат. С него могат да ударят, могат да спечелят като унищожат хора, техника и инфраструктура. Но никога няма да спечелят подкрепата дори на хората от окупираните територии, камо ли някъде другаде по света... Та, това е мили ми парапете, бай пешо, ордер, евро, веждов и всички други знайни и незнайни боклуци, които сте слепи, нещастни и продадени - ако не за пари, то от слепота...

318

2

Valioka

05.10 2022 в 22:43

Няма да се заяждам с тъпите рашистки тролове, ще кажа само няколко неща. Ясно е на всички, че рашистите се издъниха в Украйна. Издъниха се защото са малодушни и пропити от алкохол и корупция - такъв народ няма как да спечели, всъщност това не е народ, това са клетници... Но иначе се държат като господари на света - ами не са... Могат ли да пуснат ядрени ракети - да, могат. Но с това действие те няма да покажат мощ - мощ се показва на бойното поле, а там те са мърши. Ако пуснат ядрено оръжие, всъщност ще признаят, че са слаби и безволеви. Ще признаят, че са се провалили. Ще го направят от злоба и яд, че всъщност губят войната. Губят от една по-малобройна и по слабо въоръжена армия. И тук троловете ще ревнат - западът и Щатите ги снабдяват с оръжие... Да, но в първите дни и седмици не беше така. Тогава украинците се изправиха с мъжество и смелост, такива каквито рашките не притежават, още повече ако посегнат към червеното копче... Аз не знам как ще завърши войната, знам само, че рассия..

1905

1

2021

05.10 2022 в 22:07

Ето канал на военен кореспондент
Военкоры Русской Весны - https://t.me/s/RVvoenkor