Руската прокуратура ще поиска условната присъда на Навални да стане ефективна

OFFNews 01 февруари 2021 в 10:05 1702 0

Руската прокуратура ще подкрепи в съда искането на Федералната служба за изпълнение на наказанията условната присъда на опозиционера Алексей Навални по делото за измама да бъде сменена с ефективна, съобщи пресслужбата на главната прокуратура, цитирана от ТАСС.

Федералната служба за изпълнение на наказанията твърди, че миналата година Навални е нарушил многократно мярката си за неотклонение - подписка, а след приключването на лечението си в Германия не се е явил за регистрация нито веднъж. В резултат надзорният орган е поискал от съда промяна на наказанието.

Според зам.-директора на службата на затворите Анатолий Якунин това е обичайна практика. Той посочи, че през 2019 г. руски съдилища са променили условни присъди в ефективни на над 15 000 души.

През декември 2014 г. московски съд осъди Алексей Навални за измами спрямо фирмите "Ив Роше" и "Многопрофилна процесингова компания" на три години и половина условно с изпитателен срок от 5 г., който впоследствие бе продължен поради закононарушения от страна на осъдения, припомня ТАСС.

Вчера на много места в Русия отново имаше протести с искане за освобождаване на Навални. Силите за сигурност задържаха над 5000 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!