Руска ракета падна в Молдова, специални мерки за сигурност в Наславча на границата с Украйна

OFFNews 31 октомври 2022 в 15:05 3733 1

Ракетата е паднала на 10-ина километра от границата с Украйна

Снимка МВР на Молдова

Ракетата е паднала на 10-ина километра от границата с Украйна, няма пострадали, има изпочупени прозорци и повредени домове

Изстреляна от руската армия ракета е паднала на територията на Молдова, съобщи Министерството на външните работи в Кишинев. Няма пострадали, но в резултат на инцидента са изпотрошени прозорци и са повредени домове в град Наславча близо до границата в Украйна.

Свалената руска ракета е била поразена от ПВО системата на Украйна и е паднала в северната част на Наславча. Украинските власти са уведомили местната администрация, че сутринта е имало атака с дрон на язовир „Днестровец“ на територията на Украйна на 10 километра от язовир „Наславча“. Руската атака не е засегнала водоема, но мишена е било електрическото оборудване на язовира.

МВР на Молдова е обиколило района, в който е паднала ракетата, за да бъде избегната евентуална опасност за населението. По границата е въведен специален режим и е увеличен броят на патрулите.

Ракетата предизвика притеснение у живеещите в пограничната зона. „Господи защити и помилуй нас“, кръстят се потребители в социалните мрежи.

Киев използва в същото време инцидента да предупреди за пореден път, че опасността, която създава Русия е не само за Европа и да поиска отново доставката на прововъздушни системи за защита от руските ракети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

1

Mateevk

31.10 2022 в 15:58

Идеята е била да падне в Беларус и ония само това чакат - да обявят, че ги е нападнала Украйна и да влизат и те във войната! Явно следващия път.
 
X

Да помогнем на украинските деца!