Русия забрани вноса на продукти от домашни птици от ЕС

OFFNews 04 февруари 2017 в 18:09 6988 6

Русия забрани вноса на продукти от домашни птици от ЕС

Руската служба по ветеринарен и фитосанитарен надзор представи списък с продукти от домашни птици, които няма да могат да се внасят в Русия от европейски страни с констатирани огнища на птичи грип, съобщава БНР, като се позовава на ТАСС. Забраната ще влезе в сила през идните две седмици, но засега не е определена точна дата. Ограничителните мерки за внос на яйца ще важат само за отделни административни райони, а не за цели държави.

Забраната за доставка на други видове птичи продукти ще засегне цели страни. В списъка, в който влиза и България, са посочени още Австрия, Великобритания, Унгария, Гърция, Германия, Италия, Холандия, Полша, Румъния, Словакия, Франция, Хърватия, Чехия и Швеция.

Ограничения няма да засегнат само фуража, който е от растителен произход или се произвежда в резултат на химичен и микробиологичен синтез.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

8

Стефан

05.02 2017 в 03:44

Предполагам че ще им остане да се съвокупляват само с мъже, бидейки лишени от услугите на стринките.

23293

6

Стефан

05.02 2017 в 01:10

Ъхъ. Казват че са забранили само откъдето има птичи грип. А всъщност си слагат оная работа на тоя, който им предлага да му ядат онова. Руските селяни казват, че ако обонго не е турил санкции - Путин е бил длъжен да ги измисли.
Русия изнася птиче месо и дреболии. Значи ги има в излишък. Също така е най-големия износител на пшеница, втория на захар, с тенденция да стане първи, на какво ли още не от храните. От 15 години имат проблем с унищожаването на излишна храна, почти като Европа и Щатите.
Виж, въздишат по нашите чушки, това да. По-светнатите - и по сиренето. Ама ние нали сме много евро - духаме го. Ни чушки натам, ни кинти насам.

63994

5

Red or Dead

05.02 2017 в 00:37

Преди малко минах през Борисовата градина, гледам един образ застанал на средата на алеята и вика - “Аз съм 'Джорето' и съм новия МЕСИЯ-