Русия увеличава производството на мощни оръжия

OFFNews 11 декември 2022 в 10:57 4068 14

Дмитрий Медведев

Снимка Архив

Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия

Русия увеличава обема на производство на най-мощните си оръжия, в това число и на военно оборудване, основано на нови физически принципи, за да противодейства на страните от Запада, които поддържат киевския режим, заяви Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност, цитиран от ТАСС.

Нашият враг се е окопал в Европа, Северна Америка, Япония, Австралия, Нова Зеландия и на редица други места, които се кълнат пред съвременните нацисти. Затова увеличаваме производството на най-мощните средства за поразяване. Включително тези, които се основават на нови принципи, каза той.

Думите на Медведев бяха в отговор на вчерашно изказване на секретаря на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Олексий Данилов, че "врагът" на Украйна се намира на териториите от анексираните републики в Донбас до Владивосток.

Междувременно Родион Мирошник, представител на провъзгласената от проруските сепаратисти т. нар. Луганска народна република, написа в "Телеграм", че от края на юни досега украинските въоръжени сили са нанесли 185 удара срещу жилища и други цивилни обекти в Луганск и Донецк с произведените в САЩ реактивни системи за залпов огън "Хаймарс".

Днес ДПА съобщи, че германската армия ще започне подготовка за разполагането на зенитно-ракетен комплекс "Пейтриът". Агенцията цитира свои източници.

Германия предложи на Полша въпросното военно оборудване, за да защити въздушното си пространство, след като миналия месец заблудена украинска ракета падна на полска територия и уби двама души.

Предложението на Берлин обаче предизвика скандал, след като Полша заяви, че за сигурността ѝ ще бъде по-добре Германия просто да изпрати зенитно-ракетни комплекси директно в Украйна.

Германия възрази и изтъкна, че нито един член на НАТО не е изпратил "Пейтриът" в Украйна и че системата досега е била разгръщана единствено за защита на територията на алианса.

Произведената в САЩ система може да поразява вражески самолети, тактически балистични ракети, както и крилати ракети, а обхватът ѝ е повече от 60 километра. След задочни разговори между Берлин и Варшава миналата седмица полските власти приеха условията на германското правителство.

Във вторник в Полша ще пристигне екип на германското военно разузнаване, който да намери подходящо място за оборудването, твърдят източниците ДПА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

13

Джендо Джедев

11.12 2022 в 18:01

Ааааааахахахахахахаха, путинският пудел пак изджафкал! Хахахаха! Абе тоя се обостри откак хората спипаха на рашките самальота с колко тона там бело от Колумбия. Явно или правят "импортозамещение", или разчитат на доставки флака от китайските другари. Каквото и да е, тоя инцест очевидно се друса с нещо некачествено! :D

2073

12

Johnny B Goode

11.12 2022 в 16:37

Гледам тук някакви "дискусии" с Еврото се заформили. Сложете си това което Профила показа наскоро и няма да я виждате изобщо тази изкукуригала пенсия.
А той най-много се дразни когато го игнорират.

318

10

Valioka

11.12 2022 в 14:00

евроалкохолик, както винаги рашките закъсняха вече с повече от половин година... И пак твърде късно ще разберат, че са закъснели... И ще разберете най-накрая, че е безмислено да се съревновавате с когото и да било, изхождайки от позицията на тоталитарни управления и малтретиране на по-слабите. Защото колкото и да си кьорав, не може да отречеш, че рассия, Иран, Северна Корея, Китай, Сирия и тям подобни, са тоталитарни режими, управлявани еднолично чрез натиск, пропаганда, унижение и незачитане на човешките права... Малоумен рашистки трол си ти...

2550

9

alfakentavur

11.12 2022 в 13:05

Бил си "президент", а сега си придворния шут. Даже и за шут е зле.

8053

8

DARTH VADER

11.12 2022 в 12:53

МИТЬО-СКАЛАТА СЕ НУЖДАЕ ОТ ДОБЪР ТОКСИКОЛОГ,РАБОТЕЩ СЪС ЗАВИСИМОСТИ...
ВЪПРЕКИ ОЧЕВИДНО ПРОГРЕСИРАЩАТА АЛКОХОЛНА ДЕМЕНЦИЯ ИМА ШАНС ЗА СПАСЕНИЕ...
ЛОШАТА НОВИНА Е,ЧЕ КЛИНИКИТЕ КОИТО МОГАТ ДА МУ ПОМОГНАТ СА НА ЗАПАД...



-480

7

Октим

11.12 2022 в 12:05

Поредните лъжи и жалки опити да се сплашат всички онези, които са против болшевишките животни и мизерната им кочина! Нека имат поне една сламка, за която да се държат и вярват сляпо на малоумните идиотщини изречени от боклуците, които ги управляват ... Както и българскте им долнопробни роби!

14048

5

voododoll

11.12 2022 в 11:37

И с какво ще ги правите!? Дърво?, Папиермаше?! Тиксо и дъвки?! Те пералните в ЛнР и ДНР свършиха… Индия и Котай ви режат на ляво и дясно. Щели да правят модерни… в някоя игра може би, ама на живо надали…