Русия съветва гражданите си да не пътуват, защото американците ще ги отвлекат

02 септември 2013 в 20:24 4071 24

Руското външно министерство. Снимка: wikimedia
Руското външно министерство. Снимка: wikimedia

Руското външно министерство препоръчва на гражданите си да се въздържат от пътуване зад граница, ако имат подозрения, че американските органи на реда имат някакви претенции към тях.

В частност руското МВнР препоръчва въздържане от пътуване в страни, които са сключили със САЩ съвместни договори за екстрадиция. 

От министерството подчертаха, че в последно време са зачестили случаите на задържане на руски граждани в различни страни по настояване на американските органи на реда, съобщава радио Голос Росссии.

Сред последните случаи били арестите на Дмитрий Устинов в Литва, Дмитрий Белороссов - в Испания, Максим Чухарев - в Коста Рика, Александър Панин - в Доминиканската република.

„Практиката показва, че съдебните процеси срещу тези, които са били фактически отвлечени и отведени в САЩ, имат тенденциозен характер, като се основават на слаба доказателствена база и имат ярко изразен обвинителен уклон. В повечето случаи процесите завършват с незаконни присъди за дългосрочно лишаване от свобода” – пише още в съобщението на руското МВнР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!