Русия с поредна ракетна атака срещу Украйна, загина възрастна жена

OFFNews 16 февруари 2023 в 12:46 2047 4

Удари по Украйна

Снимка facebook.com/GeneralStaff.ua

Русия нанесе нови удари по критична инфраструктура в Украйна

Русия извърши поредна масирана атака с крилати и други ракети срещу Украйна, поразявайки цели в цялата страна, предаде Асошиейтед прес. Украинските власти съобщиха, че при един от ударите е била убита 79-годишна жена, а най-малко седем души са били ранени. 

Руските въоръжени сили изстреляха общо 36 в рамките на два часа тази нощ, каза началникът на генералния щаб на украинската армия Валерий Залужни. Той заяви, че украинската противовъздушна отбрана е свалила 16 от ракетите.  

Поразена и критична инфраструктура в Лвьовска област, засягаща електроснабдяването.

Началникът на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак каза, че руските сили "са променили тактиката си", използвайки, по думите му, "активни разузнавателни" средства и "фалшиви цели".

Ермак не даде повече подробности. Руските сили обаче търсят начини да преодолеят украинската ПВО, която беше засилена с доставените от Запада оръжия и имаше високо ниво на ефективност срещу предишни руски атаки.

При един от снощните удари има жертви и разрушения в източния украински град Павлоград, съобщи губернаторът на Днепропетровска област Сергий Лисак, цитиран от БТА. 

При атаката са били разрушени седем сгради, други 30 са понесли щети, и е избухнал пожар в завод, който е бил изгасен часове по-късно, каза Лисак. Той добави, че 79-годишна жена е била убита, а седем души - ранени. 

Губернаторът на западната Лвовска област Максим Козицки съобщи, че удар е причинил пожар в обект от критичната инфраструктура, но не даде повече подробности. 

Руските войски, които бяха подсилени с десетки хиляди мобилизирани, предприемат през последните седмици все повече наземни атаки в Южна и Източна Украйна, отбелязва Ройтерс. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

4

dolivo

16.02 2023 в 15:11

Бухат по пристигащите Абрамси, разбира се

-1655

3

ob1

16.02 2023 в 14:39

От Донецк (където е фронтът) до Лвов (където са удряли педеруZите) са над 1000км.
Я някоя мурзилка да обясни сега как във Лвов се крият нацистите и затова там бомбят инфра.
Шиб@ни терористи, това са ви господарите!

2550

2

alfakentavur

16.02 2023 в 13:28

Варварските орки продължават да мъчат цивилното население. Включително това на СССРайха, което ще страда с поколение след това.

345

1

Джендо Джедев

16.02 2023 в 12:53

Освободителите в действие! Освобождават украинските граждани от ток, вода и парно. А някои - и от земните им мъки. Това е то освобождението по руски!