Русия позволи на Сноудън да остане още 2 години

ОFFNews Последна промяна на 18 януари 2017 в 11:49 4451 5

Русия е удължила с две години разрешителното за пребиваване на бившия служител на ЦРУ и Националната агенция за сигурност на САЩ Едуард Сноудън.

Това става ясно от фейсбук публикация на говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова. Захарова отговаря на думите на бившия заместник-директор на ЦРУ Майкъл Морел, който заяви, че връщането на Сноудън може да е подарък за встъпването в длъжност на новия президент Доналд Тръмп. 

"Най-смешно е, че бившият зам.-директор на ЦРУ не знае, че срокът за пребиваване на Сноудън в Русия е удължен с още две години", каза Захарова. 

След като разпространи секретна информация на Националната агенция за сигурност през 2013 г. Сноудън потърси убежище в Русия, където се намира и досега. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

38251

3

Denis Rizanov

18.01 2017 в 13:24

А може Сноудън да се е прибрал вече в щатите. Просто бай морел да не е в течение. То това не го пише у фейса, значи не се е случило. Те нали от там вадят доказателства напоследък.

38251

1

Denis Rizanov

18.01 2017 в 12:19

Тъжно. Цял свят вече е наясно, че цру от аналитична агенция се превърна в революционен щаб за износ на ислямски тероризъм.
Мореле, мореле-е-ееее оди си в пенсия, майкъле. Ко си смениш и пола... ЦЕНА НЯМА да имаш!