Русия ''поздрави'' жителите на Киев за деня на града с над 40 дрона

OFFNews 28 май 2023 в 08:34 4289 3

Удари по Киев

Снимка УНИАН/КМВА

Удари по Киев

Русия "поздрави" жителите на Киев за Деня на града с над 40 дрона. 

В нощта на 28 май силите за противовъздушна отбрана унищожиха във въздушното пространство на Киев, по предварителни данни, повече от 40 изстреляни от Русия безпилотни летателни апарата камикадзе тип "Шахед", съобщи военното управление на Киев.

Това е една от най-масовите атаки с дронове срещу столицата от началото на войната в Украйна. 

„Четиринадесетата въздушна атака срещу столицата от началото на май! Атаката беше извършена на няколко вълни, а въздушното нападение продължи повече от 5 часа", казаха военните власти. 

В квартал Голосеевски отломки удариха 7-етажна нежилищна сграда, в резултат на което един човек загина, друг беше хоспитализиран.

Също в този район е имало пожар на покрива на един от моловете и пожар на територията на един от строителните обекти. Освен това на територията на предприятието е регистриран пожар, там са избухнали складове с готова продукция: разрушения на площ от 1000 квадратни метра, има една жертва, съобщи УНИАН. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

4

Зла свекърва

29.05 2023 в 18:54

Ей сега като излязат наште протестиращи за мир и неутралитет и като почнат да хвърлят червена боя срещу руското посолство в протест срещу войната...

А, почакай, те се борят за руски мир, не за мир. За тях нормалното състояние на нещата е Русия да завладява и да няма кой да й се опре.

Бог да помогне на украинците и да благослови всички, които му помагат.

2099

2

Mateevk

28.05 2023 в 09:50

Още съвсем малко повече дипломатически усилия от Радев и атаките вече ще са не през ден, а през 3! Ние сме за мир, неутралитет, суверенитет и т.н.

1005

1

eagle60

28.05 2023 в 09:31

Руският терор продължава. Радев, кажи нещо за иранските дронове (от твоята професионална компетентност са) - гасят пожара с бензин!