Русия получи от Турция първите разрешения за строежа на "Турски поток"

OFFNews 07 септември 2016 в 20:34 7195 5

"Газпром" е получил по дипломатически канали първите разрешителни за осъществяването на проекта "Турски поток", съобщи ТАСС, позовавайки се на съобщение на руската компания.

При разговори между шефа на "Газпром" Алексей Милер и турския енергиен министър Берат Албайрак миналата седмица беше постигнато споразумение за бързо приключване на подготвителните процедури за началото на осъществяването на проекта. 

Милер обяви, че бързото издаване на разрешителни показва заинтересоваността на турското правителство от проекта "Турски поток". 

Издаването на разрешителните свидетелства и за започването на практическата реализация на газопровода. 

Проектът "Турски поток" беше възроден след възстановяването на отношенията между Турция и Русия. Затоплянето на отношенията дойде, след като през ноември миналата година турски военни свалиха руски самолет Су-24 до границата със Сирия. 

След възстановяването на диалога между турския президент Реджеп Тайип Ердоган и руския му колега Владимир Путин подготовката за осъществяването на проекта започна да тече с изключително бързи темпове. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12691

5

Емил Станоев

08.09 2016 в 10:12

Ясно е че Сащ ни накиснаха здраво.Те не искат през България да минава газ . Тръбата ще мине през Турция и от там в Гърция .Ние ще сме независими .

12319

4

Чичо ви

07.09 2016 в 22:30

Абе те нещата в Сирия ще позатихнат, въпрос на време е, ама това означава ли, че Асад (или който и да е след него) ще пусне да мине тръба с Катарски, Азерски, Израелски и къфто и да е газ? Некак си не го виждам това да стане, поне докато руснаците стоят в базите в Тартус и в Хмеймин... което е горе-долу навсегда. Та мисълта ми е, че оттам газ нема как да мине, а в през това време си е нужна - и за Турция, и за Гърция, и за целата Южна Европа. Затуй си мисля, че Турския поток ще го бъде, нема се кюмюр да гориме, я.

17898

2

кикимора

07.09 2016 в 21:10

Има време. И Южния почна с бързи темпове па спря.
Ако нещата позатихнат в Сирия Ерджеп няма да има вече нужда от старата си дружка и турския паток ще увеси патката