Русия пленява с любовни звуци бойни US делфини

OFFNews Последна промяна на 21 април 2014 в 22:20 7526 11

Снимка sxc.hu

Военен експерт-биолог твърди пред ИТАР-ТАСС, че „руските специалисти и моряци от военноморските сили могат да заловят и препрограмират използваните от САЩ бойни делфини”.

"Ако има нещо вярно в тази информация и ВМС на САЩ докарат за учения в Черно море делфини, които са специално обучени за диверсионни действия против кораби и военноморски бази, за Русия се появява прекрасна възможност да изпита в реална обстановка най-новите антидиверсионни средства, които са разработени между 2001 и 2014 г.", отбелязва експертът.

Коментарите на специалиста идват по повод на информацията на московския вестник "Известия", че САЩ ще доведе бойни делфини на лятното учение на НАТО в Черноморието.

Вестникът се позовава на говорителя на програмата за морски бозайници към американския военноморски флот Том Лапуза и пише, че "участие ще вземат 20 обучени делфина и 10 морски лъва".

Задачата на американските делфини е да тестват нов антирадар, чието предназначение е да дезориентира вражески ехолокатори, а морските лъвове ще търсят мини и военни водолази.

Руският експерт обаче твърди, че Русия ще пробва специален трал, оборудван с устройство за възпроизвеждане и издаване на делфински звуци.

"Достатъчно е да се използват звуците, които издават разгонените делфини. В такъв случай всякакво предишно обучение на делфина престава да играе роля. Делфините се устремяват към епицентъра на призива, а след това е въпрос на техника", поясни източникът.

ИТАР-ТАСС съобщава още, че размерите на трала позволяват един делфин да бъде поет и вдигнат на повърхността в специален резервоар с морска вода с удобна за него температура. След това делфините се доставят в научноизследователски център за разучаване на степента и характеристиките на подготовката им.

"Не е в интерес на Пентагона да предаде в ръцете ни свои животни, за да разгадаем алгоритъма на специалната им подготовка. Заловените делфини впоследствие могат да бъдат "препрограмирани" да изпълняват други задачи, съвършено неочаквани за САЩ и съюзниците им от НАТО", заключава руският експерт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.04 2014 в 15:06

Руските средства за борба с бойни делфини са обречени на провал, тъй като американците са им подготвили ято от гей-делфини, напълно индиферентни към любовни призиви.

22.04 2014 в 11:30

Колко да са бойни тия делфинчета?

Сверявайте си новините и информацията. :)

22.04 2014 в 10:38

До колкото ми е известно само Русия ползва делфини за военни цели (с идеята да са камикадзета като кучетата не земята през Втората Световна срещу немските танкове). Американските "тюлени" май не са точно същото нещо. Все пак оригинална идея за борба с дроните. Налудничева и неадекватна, но оригинална.

22.04 2014 в 10:33

тия бяли негри руснаците що не вземат да се самоизолират от света и да си градат там каквото искат щото заради тяхния висок стандарт и психопатии милиони са били избити по света-сириици,антикомунисти.....

22.04 2014 в 07:55

Това за военната мощ на Блядистан.

Интервю със Станислав Белковский, пред Еврорадио.

Всичко е много просто- Бахрейн, Пети американски флот на САЩ, нанася тактически удар, за секунди черноморският флот изчезва и в този момент на всички акъла им идва на мястото си. Когато човек е загубил разума си е необходимо много силен препарат за да се върне в съзнание......
.......

Станислав Белковский: Няма да има 3-та ядрена война, ако не ми вярвате, попитайте военните,нашите ракети няма да излетят
разоръжаването се е случило - Русия няма ядрено оръжие.
....
Какъв може да бъде отговора на Блядистан, може ли "Злапорожец" 1968 година да се състезава с "Мерцедес" 2014, това просто е смешно.


22.04 2014 в 00:54

"Сега разбрах как Русия е пленила сърцата на хиляди малоумници!Даже и в други държави..." Хаахахах Good one!

22.04 2014 в 00:47

Сега разбрах как Русия е пленила сърцата на хиляди малоумници!Даже и в други държави...

21.04 2014 в 23:28

Руският делфин - голям брат на българския делфин.
А пък на българските гларусчета непрекъснато им се чупят пишлетата от руските делфинки.

Хахахахахахахахахахахахахахахаха

21.04 2014 в 22:52

Добре, че е руския "експерт" да предупреди какво им се готви на американските делфини...

21.04 2014 в 22:39

Американците да си кастрират делфините за да не им влияят разни разгонени звуци, а да си вършат задачките. :)