Русия пак засипва с ракети Украйна

OFFNews 15 ноември 2022 в 16:19 8069 24

самолет
Русия отново засипва с ракети територията на Украйна.

Русия отново засипва с ракети територията на Украйна. В столицата Киев, Лвов, Харков и в много други градове на страната звучат експлозии.

Според Вячеслав Чауш, председател на Черниговската военна администрация, в Черниговска област работят силите за противовъздушна отбрана.

"В никакъв случай не изпращайте снимки и видеоклипове от взривовете, работата на силите за противовъздушна отбрана, разполагането и придвижването на войските. Ракетната атака продължава. Останете в укритията или на безопасно място", подчертава той.

Ръководителят на Николаевската областна военна администрация Виталий Ким съобщи за третата вълна от ракетни атаки на руснаците срещу Украйна.

В столицата Киев също се чуха серия от експлозии. Според кмета на Виталий Кличко в квартал Печерски е имало удар.

"По предварителна информация става дума за две жилищни сгради. Няколко ракети бяха свалени от противовъздушната отбрана. Лекари и спасители са на мястото на удара. По-подробна информация по-късно", каза той.

Както уточни ръководителят на киевската военна администрация Олексий Кулеба, силите за противовъздушна отбрана действат в Киевска област. Има информация за паднали обекти.

Игор Табурец, ръководител на Черкаската военна администрация, също съобщава, че над територията на региона летят вражески ракети.

Противовъздушната отбрана е задействана и в Миргородска Громада в Полтавска област, Виницка област, Николаевска област, Сумска област и Житомирска област.

Във вторник следобед в регионите на Украйна беше обявена въздушна тревога. В същото време някои региони предупредиха за заплахата от ракетен обстрел от страна на Руската федерация.

Олексий Арестович, съветник в канцеларията на президента Зеленски, съобщи за масирано изстрелване на ракети по територията на Украйна и го свърза със срещата на върха на Г-20, която започна днес в Бали.

Според Олександър Вилкул, ръководител на военната администрация "Кривой", ракетите Х-101 се изстрелват от бомбардировач Ту-95 от района на Волгоград-Астрахан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

905

24

Някой си от далеч

15.11 2022 в 22:15

OffNews не изоставайте с новините. Напишете , че рашките нападнаха и Полша с ракети с жертви, Има вдигнати по тревога полски изтребители...

210

22

Merc

15.11 2022 в 21:36

По последна информация от 90 ракети са свалени 72.
По мои скромни изчисления това са 80 процента.
Браво на Украинското ПВО.
А след днешната глупост на путлеропитеците ще дойдат още ПВО от Запад.
И ефективността на украинските ПВО ще расте. А Орките няма откъде да вземат нови ракети.
Иначе инфраструктурата в Украйна ще се възстанови по скоро , отколкото примерно в Мухосранск в Рашастан.

-5426

20

Бай Пешо от Перни 6

15.11 2022 в 20:49

Няма как да оправдаят удари по цивилни обекти, кажи го на американците когато бомбандираха Сърбия и Ирак с обеднен уран и фосфор в населени места. А Русия бие само по военни обекти и пряко свързани с боеспособноста на Хунтата. За ударените циволни сгради могат да благодарят на "модерното" ПВО което им доставиха, защото ако беше искандер, нямаше да има сграда.

-1655

18

ob1

15.11 2022 в 20:23

Дори да целят енергийната инфраструктура как това помага на рашистите? Може би ВСУ си нямат генератори и са зависими от цивилната инфра?
Разберете най-накрая, че няма как да оправдаете удари по цивилни обекти.
Дедо ЕА, офертата ми важи - даваш ми адреса си, идвам, мятам 1000 камъка, ти сваляш 99.99% от тях с тенис ракета, а един ти троши прозореца. Колко точно ще си щастлив, а?

318

17

Valioka

15.11 2022 в 20:16

Евроатлантик, това е цинично... Надявам се дори ти да го разбираш, колкото и оптимистично да звучи тази моя надежда... Може да се заяждаме, може да се мразим, можем да се шегуваме дори, но когато става въпрос за човешки животи... има Един отгоре, Който гледа...

9347

16

Анализи

15.11 2022 в 19:48

Докога светът ще търпи престъпникът Путин.

210

15

Merc

15.11 2022 в 19:46

Веждичке , много неостър коментар от твоя страна -
Не , че съм очаквал нещо друго де ....
Въпросите ми към теб са няколко :
1. Колко струва днешния залп на орките и колко ще им излезе с репарацииге , които трябва да пращат на Украйна след година , година и половина , когато позорно и окончателно се изтеглят в Оркостан с подвити опашки?
2. Ако стрелят по енергийна инфраструктура , защо ракетите попадат в жилищни блокове ?
3. От тези 100 ракети колко са достигнали целите си и колко са прихванати или паднали някъде в полето ?
4. Какви оперативно технически и стратегически преимущества на Рашастанската армия в краткосрочен и дългосрочен план ще доведе този идиотски обстрел.

Поколения чебурашки ще плащат репарации на Украйна за всяка къща , плевня , че дори и керемида, които са повредили. Да не говорим и за убитите и ранените. Говорим за ТРИЛИОНИ в долари и евро.
 
X

Подкастът на OFFNews