Русия пак воюва срещу мирните хора: Ракета унищожи 5-етажен блок в Кривий Рих, жертвите вероятно са много

OFFNews 13 юни 2023 в 08:45 2615 2

Кривий Рих
След удара в Кривий Рих.

При руски ракетен удар по пететажна сграда в Кривий Рих са загинали трима души, а 25 са ранени (19 от тях са в болница), съобщи ръководителят на военната администрация, базирана в Днипро Серхий Лисак.

По думите му три крилати ракети са били унищожени от силите за противовъздушна отбрана, но някои все пак са пробили защитата и са попаднали в граждански обекти.

Поразена е пететажна сграда. По предварителна информация трима жители са загинали, а други 25 са били ранени. Под развалините има хора.

Кметът на града Олександър Вилкул обаче съобщава, че вероятно става дума за най-малко 7 жители.

Жилищата от първия до петия етаж са в пламъци. Огънят е обхванал 700 квадратни метра. Той се гаси от спасителите.

"Трима от пострадалите са в частно предприятие. Те са хоспитализирани. Вероятно има хора под отломките на разрушения склад. Спасителите ги търсят. Повредени са шест леки автомобила. Още четирима пострадали се намират на друго място. Там сградата и автомобилите са били подпалени. Пожарът вече е потушен", съобщи Лисак.

Нанесени са щети и на завода за превозни средства. Горял е и един камион. Пламъците вече са потушени. Унищожена е селскостопанска постройка.

В града е разположен мобилен център за подаване на сигнали за жертви. Полицията документира последиците от ракетните удари.

Навсякъде работят спасителни звена и последствията от нападението се изясняват.

Руснаците не оставя на мира и Никополска област. През нощта те обстрелваха с тежка артилерия общините Покровская и Марганецкая. Територията е в процес на обследване.

През нощта срещу вторник, 13 юни, в редица региони на Украйна беше обявена въздушна тревога. В същото време в много региони избухнаха взривове. Към момента е установено унищожаването на всички вражески цели в небето над столицата и нанасянето на удар по жилищни имоти в Кривий Рих.

В същото време руснаците атакуваха Харков с безпилотни самолети тип "Шахед". При нападението са нанесени щети на комунално предприятие в Киевския район и на складова база в Салтовски район.

Общо по време на нощната атака срещу Украйна са използвани 14 крилати ракети Х-101/555, от които 10 са унищожени от противовъздушната отбрана. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

2

Джендо Джедев

13.06 2023 в 09:40

Освобождаване по руски!

-1750

1

ob1

13.06 2023 в 09:31

Ма тва не е жилищна сграда - е на снимката на четвъртия етаж се вижда хаймарс, а на третия е 12тия патриот, унищожен от нацистите. Питайте демн...кватотам******беше, честна оркска!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews