Русия опъна 2 понтонни моста край Херсон, за да замени Антоновския, според британското разузнаване

Украинската армия съобщи, че силите й са ликвидирали над 100 руски нашественици в боевете за областта

OFFNews 30 юли 2022 в 13:23 16507 15

Война

Снимка УНИАН

В боевете в Херсонска област са унищожени седем руски танка и два склада за боеприпси

Украинската армия съобщи, че силите ѝ са убили десетки руски войници и са унищожили два склада за боеприпаси в боевете за Херсонска област. Тя е основната цел на украинската контраофанзива на юг и има много важно значение за снабдяването на руските войски, съобщи Ройтерс.

Движението на влакове над река Днепър е прекъснато, съобщи южното командване на украинската армия. Това ще откъсне ще откъсне още повече руските сили западно от реката от снабдяването им от окупирания Крим и от изток. 

Според британското разузнаване в Херсонска област руската армия вероятно е инсталирала два понтонни моста и е пуснала фериботна система като заместител на мостовете, повредени от последните украински удари, съобщи "Украйна сега" в канала си в Телеграм. В доклада се казва, че Украйна успешно е отблъснала спорадични руски военни настъпления по отдавна установена фронтова линия в района на Донецк. В новозавзетите територии на юг, установените от Русия власти са подложени на нарастващ натиск от Москва да консолидират контрола над региона и да се подготвят за „референдуми“ за присъединяване към Русия. 

С помощта на западни далекобойни ракетни комплекси Украйна успя през последните седмици да повреди тежко три моста над Днепър и - по оценки на британски представители от сферата на отбраната - поставайки по този начин разположената на западния бряг на реката 49-та армия на Русия в изключително уязвимо положение, припомня БТА. 

"В резултат на установяването на огневи контрол над основните транспортни коридори в окупираната територия движението на влакове по железопътния мост над Днепър е невъзможно", заяви командване "Юг" на украинската армия.

Той допълни, че в боевете през вчерашния ден в Херсонска област са загинали над 100 руски войници и са унищожени седем руски танка. 

Първият заместник-ръководител на областния съвет на Херсон Юрий Соболевски написа в Телеграм: Украинската армия мощно настъпва срещу руснаците и това е само началото. 

Проукраинският областен управител на Херсон Дмитро Бутри пък заяви, че особено тежко засегнат от боевете е Бериславски окръг. Берислав се намира на другия бряг на реката, северозападно от Каховската водноелектрическа централа.

"В някои села няма и един дом, който да е останал непокътнат, цялата инфраструктура е унищожена, хората живеят в мазетата", написа той в Телеграм.

Изнесените данни не могат да бъдат проверени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

17

Johnny B Goode

31.07 2022 в 20:24

Еврото, абе да не съм се объркал нещо и ти да тийнейджър?
По мое време в тази възраст използувахме такъв тип закачки и шегички.
Ако е така, прощавай. Може да съм всякакъв, ама педофил не съм. Ако и да става дума само за ментално малолетни.

2073

15

Johnny B Goode

31.07 2022 в 16:49

До № -395 (а.к.а. Еврото)
Някой май те настъпа по слабото място, а? Аз няма да спра да си играя с тебе заради това, сексуалната ти ориентация не ме интересува.
Знаеш ли каква е разликата между теб и Кевин Спейси (като се изключи таланта де)?
Той е гей, а ти си обикновен душевен педал.

2073

13

Johnny B Goode

30.07 2022 в 19:55

Еврото, вчера си купих един вагон от чернозема дето янките го изнасяли от Украйна. Исках да насипя малко пред краварника. Оказа се обаче, че е пълен с руска железария и кравите много се спъваха. Върнах го днеска.
Ще почакам година-две и ще си купя от руския, дето китайците ще почнат да изнасят.

-240

12

редовно четящ

30.07 2022 в 19:53

Еврото се срамува да си признае, че е на левия бряг! Зтова в речника му присъстват редовно изрази по темата! Нагледен пример на теориите на психиатрите по въпроса!

-240

11

редовно четящ

30.07 2022 в 19:50

Мачкайте руzките хлебарки!

1810

9

Maxim

30.07 2022 в 16:06

Пушечно месо орките имат достатъчно, затова пращат на война етносите от Сибир, а не етнически руснаци. но, и те се усетиха, взеха да се бунтуват. Джуджето ще свърши като Дуче, обесен с главата надолу, освен, ако него спасят от цивилизования свят, но тогава ще го съдят и обесят като Саддам вече както е правилно.