Русия настъпва в Добнас, Украйна е отблъснала 9 атаки

OFFNews 21 април 2022 в 12:17 2577 1

Снимка Getty Images

Деца в бомбено укритие в Лвов

Руските сили продължават офанзивата в източната част на страната с цел установяване на пълен контрол над Донецка и Луганска област се съобщава в сутрешната актуализирана информация за хода на войната на Генералният щаб на Украйна.

Украинските сили в двете области са отблъснали девет руски атаки през последните 24 часа, като са унищожили един танк, 10 бронирани единици и две превозни средства, една артилерийска система, две специални инженерни единици, зенитна ракетна система и склад за боеприпаси.

Руските военни също така продължават "да нанасят ракетни и бомбени удари по военна и гражданска инфраструктура в цяла Украйна", заяви Генералният щаб.

Харков, вторият по големина град в Украйна, е обстрелван и частично блокиран. През последните 24 часа Харковска област е била обстрелвана около 15 пъти, като петима души са били ранени, съобщи ръководителят на Харковската областна администрация Олег Синехубов.

По думите му обстрелът от множество ракетни установки е засегнал самия Харков, където са ранени трима души, област Чухуйов, където са ранени двама души, както и Дергачи и Золоховското направление.

В южната Херсонска област, която Русия твърди, че контролира изцяло, руските военни "планират да организират насилствена мобилизация на населението за война с Украйна", както и да прекъснат "хуманитарната подкрепа на региона от украинските власти", заяви Генералният щаб.

Руското министерство на отбраната съобщи, че са нанесени авиоудари над 20 цели с украйснки военни в районите Шнурки, Новониколаевка, Александровка. Ратектните войски са нанесли удари по 1001 обекта в Украйна, унищожени са 13 безпилотни летателни апарата, и една ракета Точка-У, отчетоха успехите си руските военни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови