Quantcast

Русия намали доставките на газ в Австрия с 15%

OFFNews Последна промяна на 12 септември 2014 в 11:30 4124 12

Австрия е получила с 15% по-малко руски газ от договореното. Това съобщи системният енергиен оператор на Австрия E-Control.

Не знаем каква е причината за намалените доставки. Едно от обясненията за намалените доставки на газ за Европа е, че в Русия в момента се запълват газовите хранилища, посочи ръководителят на газовото подразделение на E-Control Бернхард Пайнц.

Полша, Словакия и Германия вече съобщиха, че са получили по-малко от договорените обеми руски газ през тази седмица.

Полша е получила в понеделник с 20% по-малко газ, а в четвъртък доставките на руски газ са намалели с 45%.

Словакия пък обяви в четвъртък, че доставките на газ са намалени с 10%.

Полша и Словакия започнаха да доставят газ в Украйна, след като Русия спря доставките през юни. Ако доставяните количества в двете страни обаче намалеят още, е възможно реекспортът за Украйна да бъде спрян.

„Газпром“ категорично отрича да има намаляване на доставките на газ за Европа.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.09 2014 в 00:41

ха-ха-ха, много ме развесели, щото нито харесвам Путин, нито руския капитализъм, нито руския шовинизъм, ама още по-малко харесвам новата власт в Украйна, дори и да е проевропейска, много е далеч от европейските ценности и манталитет, Украйна, такава, каквато е сега, няма място в ЕС, просто се чудя как Европа позволи да я въвлекат в тази истерия, големият печеливш е само САЩ, ама нелепо е въобще да отговарям и споря с болни мозъци като твоя.

12.09 2014 в 16:05

VAL, прочети ми ника и да знаеш,че за теб важи с голяма сила! Тия простии комунистически си ги заври отзад, че на теб това ти харесва! Австрия получава само 23% от газа си от Русия. Има запаси за 8 месеца. Съобщиха го по ORF1, и понеже червен глист като теб няма как да знае какво е това ще ти обясна като на прост човек, какъвто си: националната австрийска телевизия, първи канал. Ти си мислиш, че само руснаците могат да намерят друг доставчик. ЕС отдавна е започнала и внася газ от други страни. Но понеже ти мериш само с твоя комунистически аршин си мислиш, че всички са зависими от Русия, както успяхте да направите зависима нашата кочина. Хората просто констатират факта. Никой в Австрия не е усетил и няма да усети липсата на газ. И пак ще те информирам: в Австрия газ се ползва малко! Дори колите им не са газ.

12.09 2014 в 14:43

Най-добре ще е намалените количества /омразен/ газ от Раша да бъдат обявени като санкции на ЕС срещу Раша. Как още не са се сетили?

12.09 2014 в 13:47

Нещо подобно вече съм писал, но коментарите тук ме предизвикват да го напиша пак. В дългосрочен план ЕС е големия губещ от санкциите. Относно газовите доставки това е очевидно - щом много европейски страни не могат да се откажат от руския газ - няма какво да го коментираме. Относно другите санкции: в момента има недостиг на храни в Русия вследствие на собствените й санкции, но това е докато не преориентира вноса си от Турция, Бразилия, Аржентина, Сърбия, Китай, Индия и така ЕС в бъдеще ще загуби този огромен пазар за храни. Относно банките - олигарсите изнасяха парите си навън, а сега тези пари ще си останат в Русия, кой ще спечели от това? EC и с Украйна ще има големи проблеми, защото новата власт там е много далеч от "европейските ценности", по манталитет, рефлекси малко се различава от предишната. Ето и доказателство от днес - http://vesti.ua/kiev/69167-vy-chto-sejchas-nas-ubivat-budete-mozhem-i-ubivat . САЩ за пореден път ще навредят косвено на ЕС, само САЩ и НАТО печелят засега.

12.09 2014 в 12:42

// От ЕС само 6-7 страни са по-силно зависими от руския газ, докато Русия без приходите от газ фалира за 2 години // Дори така да е нека се случи този фалит и хората в Русия ще си понесат последиците и ще си преценят каква политика да водят :). Това ,което аз казвам е ,че когато някой ни говори нещо ние да знаем каква ще е цената за тези негови действия и всеки да си претегли спрямо неговия живот той за това ли е или против. Ако аз съм производител на краставици и немога да изнасям за Русия ,защото защитавам интересите на Украйна или пък съм беден руснак без пари да си купя банани и съм на картофи 12 месеца ,само защото на всяка цена искам Крим да е руски :). В момента се води медиина война само в Украйна измират хора, нека се види на кой му е по-важно и кой какво е готов да жерва за своята кауза.

12.09 2014 в 12:06

„Газпром“ категорично отрича да има намаляване на доставките на газ за Европа.
Путин категорично отрича наличие на руски войски в Украйна.

Бареков категорично отрича връзка с Пеевски и финансиране от КТБ.
Волен Cидеров категорично отрича подкрепа на правителството на БСП и ДПС.
Мико категорично отрича необходимостта от актуализация на бюджета.

Май са се учили на едно и също място. Даже се сещам къде!

12.09 2014 в 12:06

П.С. 37.6 рубли за долар в моента. Руснаците не са били толкова зле от десетилетия. Очаквам хиперинфлация и майдан... :Д

12.09 2014 в 12:03

Ние сме следващите :) Покрай цялата история поне ще се оттървеме от Топлофикация. Вече няма начин да не фалира...

12.09 2014 в 12:02

Аньо Нимен

Те и много европейски доставчици имаха договор с руски компании, но им казаха отгоре, че вече не могат да търгуват. Примерно френските кораби, които няма да се доставят на Русия въпреки договора. Или понеже това е в обратна посока, не е простотия по твоята логика? :)

12.09 2014 в 11:58

@dedo, какъв точно компромис? Русия да завземе още от Украйна ли с няколко псевдорепублики, в които хората да са обречени на мизерия? Също не се притеснявай за Европа, твоята любима Русия е тази която ще фалира много скоро. От ЕС само 6-7 страни са по-силно зависими от руския газ, докато Русия без приходите от газ фалира за 2 години