Русия иска извинение от Байдън

OFFNews 18 март 2021 в 12:17 7139 1

Снимка Архив - БТА/АР

Русия очаква от САЩ извинение заради думите на американския президент Джо Байдън, който определи Владимир Путин като "убиец". Изявлението на силния човек в Белия дом стана факт след разсекретения доклад, доказващ, че Москва се е опитала да се намеси в президентските избори в страната, предава Ройтерс.

В телевизионното интервю Байдън заяви още, че руският президент е човек "без душа", както и че "ще си плати" за опита за влияние върху вота - нещо, което Москва отрича.

На фона на дипломатическото напрежение между САЩ и Русия, вчера Москва отзова посланика си във Вашингтон за консултации за възстановяване на руско-американските отношения, които Вашингтон е довел до "задънена улица".

Днес Константин Косачов, заместник-председател на горната камара на парламента, определи коментарите на Байдън като "неприемливи". Той коментира и отзоваването на руския посланик като "единствената разумна стъпка" и допълни: 

Подозирам, че няма да е последният, ако не последва обяснение или извинение от американска страна“, заяви той във фейсбук.

Артур Чилингаров, прокремълски депутат от долната камара на парламента, пък призова за "остра реакция" от Москва в интервю за радио "Ехото на Москва".

Към момента все още няма официална позиция на Кремъл.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews