Русия и Германия не се разбраха за по-дълго спиране на огъня в Алепо

OFFNews 15 август 2016 в 16:06 3751 6

Снимка РИА Новости

Русия и Германия не се разбраха за по-дълго спиране на огъня в Алепо. Това стана ясно след срещата на външните министри на двете страни Сергей Лавров и Франк-Валтер Щайнмайер. 

Лавров отхвърли призива на Щайнмайер за по-дълго прекратяване на огъня от досегашните три часа дневно, за да се доставя хуманитарна помощ в сирийския град Алепо. 

Руският външен министър се съгласи, че тези паузи са недостатъчни, но подчерта, че за да бъдат по-дълги, трябва да се разрешат редица въпроси по отношение на борбата с тероризма. 

Кратките паузи подобряват малко хуманитарната ситуация, но главният резултат е, че те позволиха терористите да допълнят редиците си с още около 7000 души, както и с големи количества оръжия и муниции, посочи Лавров. 

Той подчерта, че ситуацията в Алепо се мени постоянно и Русия вижда големи рискове в доставката на хуманитарна помощ, тъй като заради природните условия или променящата се конфигурация на терена тези пратки често попадат не у тези, за които са предназначени, а в ръцете на терористите. 

Тези, които доставят хуманитарна помощ, трябва да съгласуват това преди всичко със сирийското правителство, категоричен е Лавров. 

Щайнмайер обаче настоя Русия да прекрати бойните действия, за да може хуманитарна помощ да достигне града.

"Хуманитарната ситуация в Алепо е катастрофална и това не може и не трябва да продължава", подчерта той. 

По-късно днес говорителят на германската канцлерка Ангела Меркел призова Русия да окаже "силен натиск върху сирийския президент" за облекчаване на ситуацията в Алепо, като подчерта, че тричасовите паузи на обстрела са абсурдни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

2

Izalina

15.08 2016 в 16:47

Имам чувството, че наблюдаваме зала пълна с пъпчиви геймъри, които спорят дали да спрат битката в мрежата за да изпият само по кола или за по-дълго, че Макдоналдс е на три пресечки по-нататък.
Само дето кръвта тук е истинска...
Отврат!

13207

1

Shoshon

15.08 2016 в 16:28

Като гледам тези симпатяги ми е ясно, че се еврей и двамата.