Русия е загубила 1/3 от силите си, а настъплението в Донбас изостава

Ангел Марковски 15 май 2022 в 13:40 7208 16

Максим Лунин на 8 и сестра му Юлия на 9 в избата им в която е пригодено убежище в предградията на донбаския град Краматорск.

Русия вероятно е загубила около една трета от сухопътните сили, които е разположила в Украйна, и нейното настъпление в Донбас "значително изостава от графика", съобщи днес Великобритания, като се позова на данни на военното си разузнаване.

"Въпреки че първоначално успя да отбележи малък напредък, Русия не постигна значителни териториални придобивки през последния месец, като в същото време поддържа постоянно високи нива на изтощение", заяви британското министерство на отбраната в Туитър.

"Към момента Русия вероятно е загубила една трета от сухопътните си сили, които ангажира през февруари", се казва в изявлението.

Малко вероятно е Русия да ускори драстично своите настъпателни действия през следващите 30 дни, прогнозира британското министерство.

Украинската съпротива принуди руската армия да се откаже от настъпление към столицата Киев. След това украинските сили постигнаха успехи в Североизточна Украйна и изтласкаха руските сили от района на Харков, който е вторият по големина град в Украйна.

Макар украинската контраофанзива да е в ход близо до град Изюм, който е под руски контрол, украинската армия съобщи днес, че руските сили напредват в други части на Донбас, в който се води основната част от бойните действия през изминалия месец.

Междувеременно за първи път от няколко дни насам руските сили са обстрелвали военна инфраструктура в района около Лвов в Западна Украйна

Не се съобщава за смъртни случаи или жертви след ракетния обстрел днес сутринта, заяви в Телеграм губернаторът Максим Козицки, който ръководи военната администрация в Лвов, .

Размерите на разрушенията се разследват. Твърди се, че един обект в близост до Яворов - вероятно около военния полигон там - е напълно разрушен.
Това е първият руски въздушен удар от около седмица насам в региона близо до полската граница. Първоначално руската армия не предостави никаква информация за нападението в своята актуализирана информация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1495

24

zuIjin

15.05 2022 в 22:42

Смърт за рашизма.

75

23

230 млрд баксов

15.05 2022 в 22:20

чувале са и за гаубици и за ракети, ама техните са малко по-различни - восокоТочКови - бие лево от целта в жил. фонда, та замърсиха информационната среда и изгубиха пропагандната война.


75

21

230 млрд баксов

15.05 2022 в 21:01

Johnny @ има некои фактори, които леко променят сметката, например М777 - цедеса на гаубиците - 155 мм управляем снаряд Ескалибур, 2 м отклонение от целта при 40 км далекобойност.
Така че бай Пешо, зареждай пуканките, ще хвърчат кафяво-червени мародерски зъбки!


2073

19

Johnny B Goode

15.05 2022 в 19:52

О, бай Пешо! Ти май си поизтрезнял от пърцуцата, ама математиката да не си я учил у Пернишкио университет бе?
Да ти обясня сега просто тройно правило (на пернишки):
Ако мурабето е веке три месецо и Путлер е загробил 1/3 от аскера, колко още месеци требе за целио аскер да пукне?

Отговор : 9 месеца

Та чекай мурабето да свърши през есента, таман кога пурцуцата от новите джанки поотлежи малце.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки