Русия атакува през нощта Украйна с ''Шахеди'', ПВО свали 28 от тях

OFFNews 12 октомври 2023 в 09:49 2184 2

Снимка УНИАН

Тази нощ руските Украйна отново е атакувана от Русия с дронове. Изстреляни са над три дузини "Шахеди", а ПВО е свалила 28 от тях, предаде УНИАН. 

По данни на Военновъздушните сили на Украйна противникът е атакувал с ударни БПЛА тип "Шахед" от северно и южно направление - Белгородска област (Русия) и от нос Чауда (Крим).

"Общо бяха регистрирани 33 изстрелвания. Вражеските БПЛА летяха в различни посоки, така че противовъздушната отбрана работеше в най-малко шест региона на Украйна. В тях участваха авиация, зенитно-ракетни сили, мобилни огневи групи и единици за радиоелектронна борба отблъскване на въздушното нападение", се казва в съобщението на украинските ВВС.

Общо 28 вражески безпилотни летателни апарата са унищожени от украинската ПВО. 

В същото време Южните сили за отбрана отбелязват, че нощната атака е била насочена срещу пристанищната инфраструктура на Дунавския регион.

"Опитвайки се да заобиколят системите за противовъздушна отбрана, дронове-камикадзе бяха изпратени от различни посоки, използвайки сложни траектории и особености на ландшафта. 14 БПЛА "Шахед" бяха унищожени в нашата зона, 4 в района на Николаев и 10 в Одеска област", обобщават от ВВС на Украйна. 

В резултат на попадението са повредени складове в района на пристанището в южната част на Одеска област, както и къщи на цивилни. Възникналите пожари са потушени своевременно.

По предварителни данни е ранен един цивилен.

Според ръководителя на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер в района на Измаил са регистрирани щети на пристанищната инфраструктура и жилищните сгради. На мястото са избухнали пожари, които вече са потушени.

"Пострадала е жена. Тя е получила изгаряния. В момента е в болница и получава всички необходими медицински грижи", каза Кипер. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

2

Джендо Джедев

12.10 2023 в 10:08

Иран не е продавал на Рашка дронове за войната в Украйна, мдам... Верваме им! ;)

-1650

1

ob1

12.10 2023 в 09:56

Мурзилки, какво е обяснението ви за факта, че орките са неспособни дори и камикадзе дронове да си произведат, та купуват от другите терористи с чалмите? Магучая... my ass :)
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки