Румъния: Парите на осъдените политици ще отидат за здраве, образование и ред

OFFNews 20 март 2017 в 11:51 5809 1

Парите на осъдените политици в Румъния ще отидат за народа. Милионите на осъдени държавни служители вече са насочени към правителствени проекти, свързани с образование, предотвратяване на престъпления и защита на жертви, предава Balkan Insight.

Целта е да се възстановят над половин милиард евро от бивши хора от властта и бизнесмени, които са осъдени за престъпления, свързани с корупция, обяви правителството.

Ръководителят на Националната агенция за администрация на замразените активи отбеляза, че първите 4,5 млн. евро вече са предоставени на Министерствата на образованието, здравеопазването, вътрешните работи и правосъдието.

Общата стойност на замразените активи от прокурори в банкови сметки в цяла Румъния възлиза на 156 млн. евро. 4,5 милиона евро е само малко сума в сравнение с тях, но е първата крачка, отбелязва агенцията на Балканите Balkan Insight

„Парите са замразени в сметки в банки и финансови институции на територията на Румъния“, съобщи председателят на Националната агенция за администрация Корнел Калинеску.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!