Румъния: Парите на осъдените политици ще отидат за здраве, образование и ред

Последна промяна на 20 март 2017 в 11:51 4700 1

Парите на осъдените политици в Румъния ще отидат за народа. Милионите на осъдени държавни служители вече са насочени към правителствени проекти, свързани с образование, предотвратяване на престъпления и защита на жертви, предава Balkan Insight.

Целта е да се възстановят над половин милиард евро от бивши хора от властта и бизнесмени, които са осъдени за престъпления, свързани с корупция, обяви правителството.

Ръководителят на Националната агенция за администрация на замразените активи отбеляза, че първите 4,5 млн. евро вече са предоставени на Министерствата на образованието, здравеопазването, вътрешните работи и правосъдието.

Общата стойност на замразените активи от прокурори в банкови сметки в цяла Румъния възлиза на 156 млн. евро. 4,5 милиона евро е само малко сума в сравнение с тях, но е първата крачка, отбелязва агенцията на Балканите Balkan Insight

„Парите са замразени в сметки в банки и финансови институции на територията на Румъния“, съобщи председателят на Националната агенция за администрация Корнел Калинеску.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-6644

1

wayOff

20.03 2017 в 14:10

Е па наще да са си живи и здрави за тоя преход 30 годишен дето ни спретнаха, да си ги 'арчат за вили в Северна Италия, Швейцария, Австрия, Южна Африка и всякави други хубави местенца по света.

Само не знам кога мислят пак, да се качват на самолета и да бегат.....

По-лошото е, че като свършат парите и периодично се връщат, да ни издоят отново...

Нали сме много богати и руските олигарси ще дадем по некой леф.