Румъния и България ще предприемат общи стъпки за Шенген

OFFNews 09 февруари 2023 в 13:13 1870 2

Клаус Йоханис

Снимка БГНЕС

Президентът Клаус Йоханис

Румъния ще предприеме съвместни стъпки с България за присъединяване към Шенген. "Обсъждал съм този въпрос с президента Румен Радев и да, ще пристъпим към съвместни действия. През следващите няколко седмици ще посетя България за обсъждане, но и за да дадем сигнал, че сме готови. 

Това заяви президентът на Румъния Клаус Йоханис, предаде "Аджерпрес". 

Ще продължим политическите разговори на всички нива, на абсолютно всички нива, и аз съм оптимист, че ще намерим решение на този проблем, но ми се иска да не се  придържаме към определена дата. Повтарям, че за мен, за Румъния и за румънците е важно да влезем в Шенгенското пространство. Не искам да обвързваме дискусията с определена дата, защото, както видяхме и през декември, тези неща са свързани с много съображения, те трябва да бъдат европейски. За съжаление обаче те са свързани и с вътрешнополитически въпроси в някои държави-членки. Това е нещо, което не намирам за добро, но не може да бъде пренебрегнато, заяви президентът преди да участва в извънредното заседание на Европейския съвет. 

Продължаваме обсъжданията и аз съм оптимист, каза още Йоханис. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

2

AntiZ

09.02 2023 в 14:40

Горките! Я да бегат напред, че тук се борим с тикви и кратуни, с путонофилистици и откровени разбойници. С предатели и корумпета, с невежи и полуграмотни електорални единици.

-529

1

6екеr4о

09.02 2023 в 14:36

Чудничко, Румъния е с 2 обиколки, поне, пред нас по пътя за Шенген, има твърдата подкрепа на Франция, наскоро обеща да ни построи безплатна ограда в Добруджа, пак със същата цел, а декларира друго...
Май това е чиста проба дипломация/тактичност/ефемизъм!?
 
X

Да помогнем на украинските деца!