Ромни и Обама печелят в Ню Хемпшир

OFFNews 11 януари 2012 в 11:13 1415 0

Ромни печели и в Ню Хемпшир  Снимка:БГНЕС
Ромни печели и в Ню Хемпшир Снимка:БГНЕС

След победата в оспорваната надпревара на първичните избори на Републиканската партия в щата Айова Мит Ромни спечели вота и в Ню Хемпшир, обявиха световните агенции. Президентът Барак Обама надделя безапелационно при вота на демократите в щата.

Бившият губернатор на Масачузетс Ромни получи 38 на сто от гласовете, изпреварвайки с 15 пункта втория в състезанието - депутата от Тексас в Камарата на представителите Рон Пол.

След обявяването на първите резултати, Ромни заяви, че си спомня когато Барак Обама е дошъл преди четири години в Ню Хемпшир с обещанията да обедини хората, да промени системата във Вашингтон и да изправи страната на крака, но днес ние сме изправени пред разочароващите резултати на провалил се президент.

Последните три години донесоха много промени, но не дадоха много надежда, допълни Ромни. Изборите на Демократическата партия в Ню Хемпшир бяха спечелени именно от Барак Обама, който този път нямаше никаква конкуренция. На миналите избори той загуби партийния вот в щата  от Хилари Клинтън.

Следващият първичен вот ще де проведе на 21 януари в Южна Каролина.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!