Роднини на шотландския първи министър се евакуираха от Ивицата Газа

OFFNews 03 ноември 2023 в 15:10 692 0

Хамза Юсаф

Снимка Уикипедия

Хамза Юсаф

Родителите на съпругата на шотландския първи министър Хамза Юсаф се евакуираха от Ивицата Газа през граничния пункт "Рафа" с Египет, предадоха БТА и Ройтерс, като се позоваха на днешна публикация на Юсаф в социалната платформа "Екс" (известна доскоро като "Туитър").

Пунктът "Рафа" (Рафах) бе отворен вчера за втори ден по силата на постигнато с посредничеството на Катар споразумение, което позволява на притежателите на чуждестранни паспорти, на хора, които зависят от тях, и на някои ранени жители на Газа да се евакуират.

Списък на хората, на които е разрешено да се евакуират, бе публикуван онлайн. В него фигурират Елизабет и Маджид Ел Накла, родителите на съпругата на шотландския първи министър Хамза Юсаф, съобщи по-рано Ройтерс.

Те бяха блокирани в Ивицата Газа при свое посещение при роднини в анклава, тъй като по същото време ислямисткото движение "Хамас" атакува Израел. В отговор, израелските въоръжени сили започнаха да бомбардират палестинската територия.

Юсаф заяви пред Ройтерс миналия месец, че тъщата и тъст му бързо привършват хранителните си запаси и водата, с която разполагат, и че може да умрат, ако не бъдат евакуирани скоро от ивицата Газа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика