Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Републиканците официално номинираха Тръмп за втори президентски мандат

OFFNews 24 август 2020 в 19:48 2690 1

Президентът Доналд Тръмп официално бе номиниран от републиканците за техен кандидат за втори мандат за поста на ноемврийските президентските избори в САЩ.

Гласуването щат по щат се състоя в Шарлот, Северна Каролина, по време на започващата днес Републиканска национала конвенция, който включва 336 делегати, представляващи 50 щата, пет територии и Вашингтон.

В началото на днешното събитие Майк Пенс също беше единодушно номиниран отново да заеме поста на вицепрезидент, съобщи БНР.

В изказване след номинацията вицепрезидентът на САЩ Пенс заяви, че страната се нуждае от "още четири години" с президента Доналд Тръмп в Белия дом.

Той подчерта, че втори мандат на Тръмп означава "повече работни места, повече съдии", подкрепа за армията и полицията. Той допълни, че "ще бъдат необходими още четири години, за да се пресуши политическото "блато" във Вашингтон".

Вицепрезидентът призова републиканците да гласуват не само за преизбиране на Тръмп, но и за запазване на мнозинството в Сената, за връщане на републиканското мнозинство в Камарата на представителите и "за превръщането на лидера на малцинството в Камарата Кевин Маккарти в неин председател".

"Ще направим Америка велика отново и отново", заключи Пенс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews