Рейтингът на Байдън скочи значително, след като лятото достигна най-големия си срив

Въпреки това все още има притеснения за икономическата му политика, сочи ново проучване на обществените нагласи

OFFNews 15 септември 2022 в 11:21 1766 3

Снимка Getty Images

Общественото одобрение за американския президент Джо Байдън е скочило значително, след като през лятото достигна най-големия си срив, сочи ново проучване на обществените нагласи, предаде Асошиейтед прес.

Анкетата на Центъра за изследване на обществените въпроси на АП и Националния център за проучване на общественото показва, че подкрепата за Байдън е скочила на 45% от 36% през юли 2022 г. Това повишение до голяма степен се дължи на нарастването на популярността на американския президент сред демократите преди междинните избори за Конгрес този ноември.

През летните месеци, когато цените на бензина достигнаха върхови равнища, а политиците в Конгреса изглеждаха в безизходица, демократите се изправиха пред перспективата да понесат тежки загуби от републиканците. Сега шансовете им обаче изглеждат по-добри, след като управляващата партия постигна поредица законодателни успехи, посочват от АП.

Според данните на социологическото проучване Байдън продължава да не е одобряван от повечето американци – цели 53%. Едва 38% смятат, че той се справя добре в икономически план, на фона на трайно високата инфлация в САЩ. Въпреки това анкетата предполага, че президентът и неговата Демократическа партия засилват позициите си преди изборите.

В момента рейтингът на Байдън е подобен на този през първото тримесечие на годината, след като през май, юни и юли не надвишаваше 40%. Популярността му обаче все още не се е върнала на нивото от началото на неговия президентски мандат– през първите шест месеца подкрепата за него е била 60%.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1655

2

ob1

15.09 2022 в 13:27

Е не може всички да са като най-голямото джудже с 99% одобрение. НалЕ, веждичка?