Разузнаването в Кишинев: Молдова е следващата мишена на Кремъл, Русия има план за нахлуване в началото на 2023

OFFNews Последна промяна на 19 декември 2022 в 18:54 7082 7

Александру Мустяцъ

Снимка TV8

Александру Мустяцъ

Руската армия е изготвила план за нападение над Молдова, заяви ръководителят на Службата за информация и сигурност (SIS) на страната Александру Мустяцъ в ефира на ТВР Молдова. Според шефа на молдовското разузнаване нападението е планирано за началото на 2023 година.

Мустяцъ обяснява, че руската инвазия в Молдова зависи от ситуацията на фронта в разкъсваната от войната Украйна.

"Руската федерация планира нахлуване в Република Молдова в началото на 2023 г., но изпълнението на този сценарий зависи от развитието на конфликта в Украйна. (...) Въпросът не е "ще се случи ли?", а "кога ще се случи?", коментира шефът на разузнаването.

Според ръководителя на службата руснаците биха могли да използват въоръжение за атака срещу Молдова от складовете в село Кобасна, разположено в сепаратисткия регион на Приднестровието.

Според ръководителя на SIS, евентуална нова руска офанзива в Украйна би послужила, наред с другото, за отваряне на сухопътен коридор за армията на Путин към проруското Приднестровие.

В събота молдовските власти обявиха, че за първи път в над 30-годишната история на страната Кишинев ще внася газ, който не идва от руската компания Газпром. Властите обявиха, че късат са Газпром и Молдова няма вече да използва услугите на свързаната с Кремъл компания.

Вицепремиерът Андрей Спину решението на молдовските власти да прекратят доставките на природен газ от Русия е свързано с политически мотивирано изнудване от страна на властите на газовия доставчик.

Спину, който е министър на инфраструктурата и регионалното развитие в молдовското правителство, напомни, че през октомври руснаците намалиха доставките на природен газ за Молдова с над 30 процента, а също така заплашиха да намалят отново количеството газ през декември.

С началото на руската инвазия в Украйна Молдова започна да внася природен газ от международните пазари, главно от Румъния. Преди това всички доставки на газ за Молдова идваха от руския Газпром.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-134

7

6екеr4о

20.12 2022 в 10:16

Намерих копейки от Приднестровската молдовска република, сечени през 2005 г. в Русия , очевидно, на гърба им няма крадени от Православието символи, примерно: двуглави орли, Св. Георги и прочие, а е автентичния герб на СъвеЦкия съюз! Нема такава гавра...

910

6

бай Падежко

20.12 2022 в 05:33

С една забележка - в Кремъл нацистите не са въображаеми, а истински.

805

5

Агент 001

20.12 2022 в 02:24

Всички въображаеми нацисти са, всъщност, при тях - в Кремъл.

12465

4

edin slep

20.12 2022 в 00:11

Молдова трябва да си се върне на Румъния, не знам кога и как ще стане, но трябва. Приднестровието също.

2050

3

Propaganda

19.12 2022 в 22:05

Молдова зави към ЕС и веднага й намериха нацисти в редиците. И стотици, милиони дори, бедни раССки бабички подложени на геноцид, хахахахахаха.

Решението е едно и както винаги е на Запад.

Обединение с Румъния - и без това са един народ.
НАТО за броени месеци и членство в ЕС.

Заличаване на раССкия тумор Приднествовието - доброволно или както дойде.

1109

2

Д-р Мазникуров

19.12 2022 в 20:13

Важно съобщение за бойното отделение русофили боклучета които са назначени да покриват хибридния "фронт" тук! На вниманието на Бармалей-чо, Бай Пешо от ПеУник, urodo-order-a, belovejdov-govejdov, няколко "контрактора" - като ЛъжеКрад-убитака, и най-вече за Евразиеца, който като по-грамотен и работен сигурно им е manager :) !
1) Обещаните Коледни и Новогодишни надбавки засега за замразени, до второ нареждане! Паре нема, действайте :)!
2) По челния пример и опит на руско-съветските другари, за бездействие, мърлящина, нестарание и дискредитация на колосалните успехи и великата хуманитарна мисия на славната РуZска армия, се въвежда следното наказание:
- Другарски съд и разбиване на чутурата с каменоломен чук между две кофражни дъски :) !!!

730

1

Джендо Джедев

19.12 2022 в 19:30

Рашистите намериха нацисти и в Молдова. Евала! :D