Разузнаването в Кишинев: Молдова е следващата мишена на Кремъл, Русия има план за нахлуване в началото на 2023

OFFNews 19 декември 2022 в 18:54 7356 7

Александру Мустяцъ

Снимка TV8

Александру Мустяцъ

Руската армия е изготвила план за нападение над Молдова, заяви ръководителят на Службата за информация и сигурност (SIS) на страната Александру Мустяцъ в ефира на ТВР Молдова. Според шефа на молдовското разузнаване нападението е планирано за началото на 2023 година.

Мустяцъ обяснява, че руската инвазия в Молдова зависи от ситуацията на фронта в разкъсваната от войната Украйна.

"Руската федерация планира нахлуване в Република Молдова в началото на 2023 г., но изпълнението на този сценарий зависи от развитието на конфликта в Украйна. (...) Въпросът не е "ще се случи ли?", а "кога ще се случи?", коментира шефът на разузнаването.

Според ръководителя на службата руснаците биха могли да използват въоръжение за атака срещу Молдова от складовете в село Кобасна, разположено в сепаратисткия регион на Приднестровието.

Според ръководителя на SIS, евентуална нова руска офанзива в Украйна би послужила, наред с другото, за отваряне на сухопътен коридор за армията на Путин към проруското Приднестровие.

В събота молдовските власти обявиха, че за първи път в над 30-годишната история на страната Кишинев ще внася газ, който не идва от руската компания Газпром. Властите обявиха, че късат са Газпром и Молдова няма вече да използва услугите на свързаната с Кремъл компания.

Вицепремиерът Андрей Спину решението на молдовските власти да прекратят доставките на природен газ от Русия е свързано с политически мотивирано изнудване от страна на властите на газовия доставчик.

Спину, който е министър на инфраструктурата и регионалното развитие в молдовското правителство, напомни, че през октомври руснаците намалиха доставките на природен газ за Молдова с над 30 процента, а също така заплашиха да намалят отново количеството газ през декември.

С началото на руската инвазия в Украйна Молдова започна да внася природен газ от международните пазари, главно от Румъния. Преди това всички доставки на газ за Молдова идваха от руския Газпром.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  -529

  7

  6екеr4о

  20.12 2022 в 10:16

  Намерих копейки от Приднестровската молдовска република, сечени през 2005 г. в Русия , очевидно, на гърба им няма крадени от Православието символи, примерно: двуглави орли, Св. Георги и прочие, а е автентичния герб на СъвеЦкия съюз! Нема такава гавра...

  910

  6

  бай Падежко

  20.12 2022 в 05:33

  С една забележка - в Кремъл нацистите не са въображаеми, а истински.

  -285

  5

  Агент 001

  20.12 2022 в 02:24

  Всички въображаеми нацисти са, всъщност, при тях - в Кремъл.

  11978

  4

  edin slep

  20.12 2022 в 00:11

  Молдова трябва да си се върне на Румъния, не знам кога и как ще стане, но трябва. Приднестровието също.

  2051

  3

  Propaganda

  19.12 2022 в 22:05

  Молдова зави към ЕС и веднага й намериха нацисти в редиците. И стотици, милиони дори, бедни раССки бабички подложени на геноцид, хахахахахаха.

  Решението е едно и както винаги е на Запад.

  Обединение с Румъния - и без това са един народ.
  НАТО за броени месеци и членство в ЕС.

  Заличаване на раССкия тумор Приднествовието - доброволно или както дойде.

  710

  2

  Д-р Мазникуров

  19.12 2022 в 20:13

  Важно съобщение за бойното отделение русофили боклучета които са назначени да покриват хибридния "фронт" тук! На вниманието на Бармалей-чо, Бай Пешо от ПеУник, urodo-order-a, belovejdov-govejdov, няколко "контрактора" - като ЛъжеКрад-убитака, и най-вече за Евразиеца, който като по-грамотен и работен сигурно им е manager :) !
  1) Обещаните Коледни и Новогодишни надбавки засега за замразени, до второ нареждане! Паре нема, действайте :)!
  2) По челния пример и опит на руско-съветските другари, за бездействие, мърлящина, нестарание и дискредитация на колосалните успехи и великата хуманитарна мисия на славната РуZска армия, се въвежда следното наказание:
  - Другарски съд и разбиване на чутурата с каменоломен чук между две кофражни дъски :) !!!

  145

  1

  Джендо Джедев

  19.12 2022 в 19:30

  Рашистите намериха нацисти и в Молдова. Евала! :D
   
  X

  Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите