Разследват случаи на сексуално насилие на жени в новогодишната нощ в Милано

OFFNews 10 януари 2022 в 15:18 2169 0

Снимка screenshot

Италианската полиция разследва най-малко пет случая на сексуално насилие над жени, случило се в навечерието на Нова година на площад "Дуомо" в Милано.

Станалото напомня на събитията от новогодишната нощ в Кьолн през 2016 г., пише италианската агенция АНСА. 

На 1 януари италианският ежедневник Il Giornale съобщи, че малко след полунощ на Нова година 19-годишно момиче е било заобиколено от група от 30 мъже, които са започнали да я опипват и събличат. Инцидентът е станал близо до площада, където се намира Миланската катедрала. 

По-късно се е намесила и полицията, която разпръснала групата. Момичето било със скъсан пуловер, свалени панталони и цялата в синини. То било придружено до болница. 

Съобщава се още, че момичето не било само, а с приятелка, която е успяла да избяга благодарение на неин приятел. 

В интернет бяха разпространени и кадри, на които се вижда как две момичета биват блъскани в тълпата, опрени до прегради на площада. Около тях има група мъже, които ги подбутват целенасочено, а момичета изглеждат видимо притеснени. Milano corriere пише, че видеоклипът е на две германски студентки, които отишли да празнуват Нова година в Милано. Имах десетки ръце върху себе си, навсякъде, дори под полата, разказва пред медиите едно от момичетата. "Мислехме, че се забавляваме и вместо това в определен момент бяхме заобиколени. Всички говореха на арабски, бутнаха ни, аз паднах на земята, те продължаваха да ни пипат", добавя тя.

Друг случай пък споменава момиче, отново заобиколено от групата от чуждестранни мъже. Тя се опитала да се защити с дамската си чанта, но нападателите я дръпнали от ръцете ѝ и отново започнали да я опипват. 

Прокуратурата е повдигнала обвинение за групово сексуално насилие.

Полицията се опитва да идентифицира нападателите от разпространените в интернет кадри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови