Разрушиха мемориала на Немцов в Москва (снимки)

OFFNews 25 март 2015 в 22:27 5379 23

Импровизираният мемориал от цветя, свещи и снимки, който беше оформен на мястото, където в края на февруари беше застрелян руският опозиционер Борис Немцов, е бил разрушен, съобщиха от Би Би Си. 

"Някакви страхливи боклуци разгромиха мемориала на Немцов на моста до Кремъл. Дори след смъртта му той им пречи като заседнала в гърлото кост", написа Иля Яшин, един от най-близките съратници на Немцов и член на ръководството на партия "РПР-Парнас", в профила си в "Туитър".

Отговорност пое националистическата група "Общественото движение от Югоизточна Украйна", които подкрепят проруските сепаратисти в Украйна. На страницата си в социалната мрежа "ВКонтакте" те публикуваха снимки от акцията си.

Снимка: Туитър

На тях се вижда как четирима души - двама мъже и две жени с шалове в оранжево-черните георгиевски лентички, разбиват рамките със снимки на политика, ритат цветя и свещи, пръскат с черен спрей табелката "Немцов" на моста и окичват на стълбовете плакати с обиди и критики срещу убития.


Снимка: Туитър

Мотивите им били, че са възмутени от предложението на привърженици на Немцов този мост да носи името на "предател на Русия".

Снимка: Туитър

Идеята за прекръстването на Големия Москворецки мост дойде от съпредседателя на "РПР-Парнас" Михаил Касянов. Ирина Хакамада, бивш съпредседател на Съюза на десните сили, каза, че в памет на Немцов може да бъде кръстена близката улица или да се монтира надпис на сградата, в която опозиционерът е живеел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!