Разходка с лодка: Бойци на Буданов с катери нападнаха руска база в Крим (видео)

На полуостров Тарханкут вероятно са унищожени радиолокатори на Въздушно-космическите войски на Русия

OFFNews 24 август 2023 в 13:57 10177 3

Крим
Украински бойци в Крим.

Главното управление на разузнаването (ГУР) към Министерството на отбраната в Киев публикува видео от спецоперация на територията на временно окупирания украински полуостров Крим.

Рано тази сутрин хората на генерал-майор Кирило Буданов от поделението "Артан" са пристигнали с два катера до брега край населените места Оленивка и Маяк. Акцията е имала поддръжка и по въздух. 

"По време на изпълнение на поставените задачи нашите бойци участваха в сражение с поделения на руските окупатори. В резултат на това врагът понесе загуби в личен състав и бе унищожена техника на противника. Освен това в Крим отново се развя синьо-жълтия държавен флаг. Всички цели и задачи бяха изпълнени. В крайна сметка украинските защитници се прибраха без загуби от мястото на събитията", съобщиха от ГУР.

Повече подробности официално не се съобщават, но руските Телеграм канали потвърждават за спецоперацията и недоумяват как е възможно украинците необезпокоявано да стъпят в Крим и също така безпроблемно да си тръгнат оттам към Одеска област.

Битката е състояла около 5 часа тази сутрин.

„Близо до селището Маяк на нос Тарханкут са били чути експлозии, съобщиха ни местни източници. Освен това наши източници от украинското разузнаване потвърдиха, че в този район се е състояла битка с участието на плавателни съдове и самолети. Подробностите все още не са уточнени“, съобщава Радио Свобода.

Журналистите от "Крим Реалии" посочват, че в село Маяк се намира базата на 3-ти радиотехнически полк в състава на радиотехническите войски на руските Въздушно-космически сили. Също така, по техни данни, на полуостров Тарханкут са разположени радиолокатори на окупаторите – РЛС „Небо-М“ и РЛС „Каста-2Е2“, а по периметъра са подготвени позиции за ПВО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

3

Д-р Мазникуров

25.08 2023 в 00:00

Скоро наистина ще запари яко под кирливите и крадливи задници на рашистките убийци и крадци в Украйна, а на нашенските им идолопоклонници и русоробчета (кои на "хранилка", кои доброволци, все едно ...) съвсем ще им потънат гемийките! И вместо да ми остроумничат и току да ми подпитват "какво ставало с Украинската контра-офанзива", понеже вече наистина никакви опорки нямат и нищо не могат да им родят жалките черепчета, по-добре наистина да се покриват и да си намират бързо "алтернативни" източници и на приходи, а и на облекчение за мизерните си, злостни душици! Още в началото на лятото ги посъветвах да побързат, а който не ме е послушал си е за негова сметка! Ако не им бяха толкова мънзърки топчиците, с кеф бихме ги обесили на тях :)! Но просто няма как да направим възел, не се хващат :)! ... Слава на Украйна! На Героите вечна памет, и слава!

22548

2

dolivo

24.08 2023 в 14:52

браво! да ги боцкат по често с големи бюджетни загуби в милионния спектър - техника, че то живата сила евтина всъщност в Русия...

Като свърши техниката, те по сложните неща не могат да ги произвеждат вече, и ще лъснат.

Скоро ще излезе и терминология "некадърен като Руснак"

-529

1

6екеr4о

24.08 2023 в 14:12

Прекрасни новини!

Наскоро и 2 руски корпуса, биещи се на страната на УкраИна, направиха безпроблемно воаяжи на територията на педеРацията, като безчинстваха безпроблемно и направиха за смях мурзилките!!!

Може би няма друг начин, но е гадно да се ползват наименованията на мурзилските военни части, кръстени гръмогласно от кремълските курешки - колко тъпоглаво - грандомаски звучи: "радиотехническите войски на руските Въздушно-космически сили", а на практика се касае за банда опиянчени ватенки, които през по-голямата част от денонощието не знаят на кой свят се намират...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика