Ръст на заразените с коронавирус по света заради Делта варианта

Испания, Германия, Южна Корея и Бразилия отчитат повишена заболеваемост през последното денонощие

OFFNews 21 юли 2021 в 09:25 3061 0

Снимка Pixabay

Продължават да нарастват случаите на коронавирус по света. Германия, Испания, Южна Корея и Бразилия отчитат повишена заболеваемост, която се дължи на Делта варианта, предава БТА.

Преобладаващото мнозинство от новите случаи на COVID-19 в Испания през последните пет седмици са регистрирани сред неваксинирани, заяви испанската здравна министърка Каролина Дариас, предаде Ройтерс.

Само 5,5 процента от новите случаи на заразяване с коронавирус през този период са регистрирани сред хора, които са напълно ваксинирани, 11,4 процента от новите случаи са сред частично ваксинирани, а 83,1 процента са сред неваксинирани.

"Трябва да съхраним темпото на ваксинационната кампания, което постигнахме. Това ще ни даде значително ниво на защита и ще ни позволи да се насладим на лятото", каза министърката на пресконференция.

Броят на заразените с коронавирус на ден в Испания расте от края на миналия месец. Досега страната, която е с население от 46,9 милиона души, е регистрирала около 4,2 милиона заразени с коронавирус и 81 148 смъртни случая, свързани с коронавируса.

Броят на потвърдените случаи с коронавирус в Германия се е увеличил през последното денонощие с 2203 и те възлизат вече на 3 748 613, съобщи днес Институтът "Роберт Кох". Починалите с диагноза COVID-19 през изтеклите 24 часа са 19, а от началото на пандемията те са 91 416.

В Южна Корея са регистрирани 1784 нови случая с коронавирус за последното денонощие, което е повече от рекордния дневен прираст от миналата седмица. Това обяви днес националната агенция за контрол и превенция на заболяванията, цитирана от Ройтерс.

Азиатската страна се бори с разпространението на по-заразния вариант Делта на вируса. Генетичен анализ на 2381 заразени, извършен през миналата седмица, е установил у близо 40 на сто от тях индийския вариант. От декември досега има 1741 заразени с този вариант, като половината от тях са го прихванали през миналата седмица, твърдят от агенцията.

Въпреки рекордния дневен прираст на случаите в Южна Корея няма значително увеличаване на хоспитализациите и починалите. Нивото на смъртността възлиза на 1,13 на сто, а тежките случаи са 214 по данни от вчера.

В Бразилия са регистрирани 27 592 нови случая с коронавирус за последните 24 часа и 1424 починали с COVID-19. Това съобщи снощи министерството на здравеопазването, цитирано от Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови