Рамзан Кадиров обяви победата си над водката

OFFNews 25 ноември 2016 в 11:19 7297 7

Президентът на Чечня Рамзан Кадиров се похвали във фейсбук, че управляваната от него автономна република е руският регион, в който се пие най-малко алкохол.

"Чеченската република е най-непиещият регион според федералния проект "Трезва Русия". Това е приятна новина, но този успех не дойде току тъй. Това е резултат от добрата всекидневна работа на органите на властта, духовенството и обществеността. Във всички посттоенни региони са характерни ръст на престъпността, пиянството, алкохолизма. Войната причинява тежки психологически травми и много хора не издържат на стреса и отпускат ръце. Ние но направихме и предотвратихме социална катастрофа", написа Кадиров в социалната мрежа.

Според данните на "Трезва Русия" на противоположния полюс - сред най-алкохолизираните региони, шампион е Магаданския край, Чукотския автономен окръг, както и Република Коми.

В Чечня от няколко години действа ограничителен режим за продажба на алкохол. Високоградусови напитки могат да се купят само в рамките на 2 часа на ден - от 8 до 10 часа сутринта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

6

Лопе де Вега

25.11 2016 в 15:16

Одеколон "Тройной" и духи "Огни Москвы" - няма!

поздрав!

15914

5

поп Дръвчо

25.11 2016 в 12:22

Превод от кадировски език на български:

Лично аз овладях схемите за неплащане на акциз, по които се отчита и потреблението на алкохол в републиката. На Вова тия пари не му трябват така или иначе, а моите поданици са мюсюлмани само когато им е интересно. Не им ли дам евтина водка, ще се тровят със самогон.

15256

3

mendi

25.11 2016 в 12:14

E значи си пият повече домашен.
Това, че продажбата от магазина е намаляла драстично не значи че потреблението се е свило, просто има алтернативно доставчици :)

11827

2

Victor Dachev

25.11 2016 в 11:46

Каква изнанеада че мюсюлманите пият по-малко водка :o

Мда, докато в Москва продължават да се правят на ударени и да се "объркват" че всяка "независима" република в Руската Федерация е Русия, ще спонсорират черкези и прочие "славяни, защитници на праволсавните ценности".
 
X

Предизборно със Светльо Витков