Ракета на Хамас падна до летище Бен Гурион

OFFNews 09 октомври 2023 в 13:43 4243 0

летището
Летище Бен Гурион.

Терористичната организация "Хамас" предприе нова масирана атака срещу Израел.

Видеоклипове показват попадения и в Ашкелон и Ашдод. Една от ракетите на палестинците достигна района на международното летище "Бен Гурион",  което е на 20 км от Тел Авив.

Кадри, публикувани  в израелските Телеграм канали, показват как на аеропорта цари паника и стотици хора бягат. Американските авиопревозвачи спряха полетите до летището. Същото сториха Ер Франс, Луфтханза и Емирейтс. От Бен Гурион обаче продължават да излитат евакуационни полети.

В същото време се появиха и видеозаписи от град Джабалия в ивицата Газа, където израелската армия е поразила център за бежанци. Според телевизия Ал Джазира жертвите на мястото са минимум 50.

От два дни между групировката Хамас и Израел се води истинска война. Подобна ескалация между враждуващите страни не се е случвала от десетилетия. Регистрираните жертви на конфликта до момента са изчислявани на над 1100 души, но е възможно да се окажат в пъти повече. Днес Тел Авив обяви, че е възстановил контрола си над граничните селища по границата с Газа и планира мащабна военна операция в палестинския анклав. 

Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант обяви, че е наредил пълна обсада на Ивицата Газа, докато Израел се бори с терористичната организация "Хамас". "Няма да има електричество, храна, гориво, всичко е затворено“, каза Галант. 

За последните 48 часа са мобилизирани 300 000 резервисти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика