Путин заплаши малките, но гъсто населени европейски страни да не си играят с Русия

Това е фактор, който те трябва да имат предвид, преди да говорят за удари дълбоко в руска територия, заяви той

OFFNews 28 май 2024 в 18:49 19940 17

Путин

Снимка БТА/АП

Владимир Путин

Ето как стоят нещата. Тези представители на страните от НАТО, особено в Европа, особено в малките страни, трябва по принцип да са наясно с какво си играят. Те трябва да помнят, че като цяло това са държави с малки територии и с много гъсто население. И това е фактор, който те трябва да имат предвид, преди да говорят за удари дълбоко в руската територия.

Тази закана отправи руският президент Владимир Путин. 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви преди днешната среща на министрите на отбраната на ЕС в Брюксел, че Украйна трябва да може да използва оръжия, доставени от Запада, за да поразява "легитимни цели" на руска територия, тъй като в противен случай ръцете на военнослужещите от ВСУ са вързани и те не могат да се защитават ефективно.

Според ръководителя на НАТО е време да се преразгледат тези ограничения.

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел бе категоричен, че всяка страна членка на ЕС сама ще трябва да реши и да поеме отговорност дали да разреши на Киев с нейно оръжие да се поразяват цели в Русия.

"Ако той (Столтенберг - бел. ред.) говори за възможността за нанасяне на удари по руска територия с прецизни оръжия с голям обсег, той като човек, който оглавява военна и политическа организация, въпреки че е цивилен като мен, все пак трябва да знае, че прецизните оръжия с голям обсег не могат да се използват без средства за космическо разузнаване", изтъкна в същия тон Путин след посещението си в Узбекистан.

По думите му при ударни системи като Storm Shadow изборът на цели и задаването на полети ще се извършва "без присъствието на украински военнослужещи".

"Кой прави това? Правят го тези, които произвеждат, и тези, които уж доставят тези ударни системи на Украйна. Изобщо, без каквото и да е участие може да се случи, и се случва, без участието на украински военнослужещи", изтъкна руският лидер.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    145

    17

    Джендо Джедев

    30.05 2024 в 11:07

    Москва и Питер също са доста гъсто населени... Само казвам!

    800

    16

    Не знам защо ми изтрихте чудесното стихотворение. Искам да поздравя Венци Мицов с Trouble in Paradise Al Jearrau. И като се накити на песента да напръска редакционната с дезефиктант. Стихотворението е супер ако може го върнете да направя хип хоп дует с Ицо Хазарта. Благодаря и приятен ден

    2415

    15

    Пустиняк

    29.05 2024 в 12:12

    Беззъба, ялова, импотентна Европа затънала в мазен конформизъм! До сега при Рейгън, Буш и Тачър войната да е приключила и Путин да е минал епизод от съдебната практика на Хага!

    1000

    13

    ИАД

    29.05 2024 в 06:49

    Бункерния плъх се изходи по въпроса!
    На 16 юни в Швейцария повече от 80 държави ще му отговорят.
    Света още не е забравил грешките, че в средата на миналия век пропусна да озапти Хитлер и Сталин. Раните от ВСВ още не са зараснали.
    Недопустимо е в 21 век един малоумник да плаши света, а покрай него група пияндурници да припяват злобно и ехидно.

    1000

    12

    дядо Санко

    29.05 2024 в 01:02

    Обикновени руски ********, сър.

    615

    11

    швейк

    29.05 2024 в 00:18

    Добре де, сигурно е нужно да си еврогеец за да разбереш логиката, но аз не съм. Как украйна не може да използва западно оръжие за да бомби кочината, а блатните твари ползват ирански дронове и севернокорейски снаряди и никой нищо не казва?

    405

    10

    Telluris Malus

    28.05 2024 в 23:46

    Празни приказки.

    1000

    8

    Минал Заминал

    28.05 2024 в 22:30

    Путлер 800 и кусур без първите 3 дни ожълтява гащите си. Вече са го турили на ежедневни клизми, да не цапа повче. За това само пръцка сега. Стига да му гръмнат мацква и петроград , остава сам с бункерите си. Верните му бг тролчета ще продължават да пълнят гащи до край ! Нъл тъй,бе ****** !?
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх