Quantcast

Путин заплаши да спре достъпа на Украйна до руските пазари

OFFNews Последна промяна на 24 септември 2014 в 15:14 4477 19

Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин заплаши, че ще спре достъпа на Украйна до руските пазари, ако Киев започне да прилага споразумението за асоцииране с Европейския съюз.

Това се казва в писмо на Путин до украинския му колега Петро Порошенко, съобщи Reuters.

Всяка промяна в националното законодателство на Украйна с цел прилагане на споразумението за асоцииране с ЕС ще доведе до незабавна реакция от страна на Москва, казва Путин в писмото.

Все още смятаме, че само системни поправки в споразумението, които да отчетат целия спектър от рискове за руско-украинските икономически връзки и за руската икономика, ще позволят да се задържи съществуващото търговско и икономическо сътрудничество между Русия и Украйна, подчерта Путин.

Споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС беше ратифицирано на 16 септември от Европейския парламент и от Върховната Рада.

В писмото не се посочват конкретните мерки, които Москва ще предприеме. Преди дни обаче руският министър на икономиката Алексей Улюкаев обясни, че ако споразумението за асоцииране влезе в сила, от 1 ноември ще бъдат въведени санкции срещу Киев, сред които въвеждане на мита и допълнителни проверки на вносните стоки от Украйна.

Въвеждането на мита би означавало загуби за украинския бизнес от около 3 млрд. евро годишно.

Заради заплахата от налагане на санкции ЕС отложи прилагането на търговската част на споразумението за асоцииране до края на декември 2015 г. Владимир Путин обаче поиска тристранни преговори за договаряне на поправки към споразумението, за да не навреди то на руската икономика.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.09 2014 в 01:43

Аре отиваме на формулата:

http://tickets.formula1.com/en/3308-russia/

24.09 2014 в 22:19

Балкански, синът ти да не ти е довел зет в къщата, че се пенявиш толкова?

24.09 2014 в 18:56

Така ли ви учи да говорите дедо Дьорд Шорош? Мани го ти къф бил "Професор Балкански", кажи първо за Анан Санасвачи - "съпругата" (или не беше ли пък "съпругът", че съвсем се обърках...) на един бивш временен американски посланник...и пълни ЛАЙНА сте това ШОРОШОМОЛЦИТЕ, имате само два аргумента: "Ти си кумонист" и "Ти си педал". Празна черепна кутия. Скапаняци.

24.09 2014 в 18:44

"Глупости. Мужикът досега караше на три картофа дневно. След санкциите ще мине на два картофа и една ряпа."

хи-хи-хи-хи,някои тука цял ден се пенят колко харашо било в Рашата и F1 ги съсече с един замах.Имали даже и две писти за Формула 1....,представям си как публиката ръфа картофи,а н.в.Путя -I,гризе ряпа,докато Луис Хамилтън се полива с шампанско на подиума.

24.09 2014 в 18:11

Много заблуден народ има тук!

"Ответните мерки на Запада ще бъдат по-скъпи за крепостните."

Глупости. Мужикът досега караше на три картофа дневно. След санкциите ще мине на два картофа и една ряпа. Но ще е по-дисциплиниран защото "врагът е пред портата".

Идиоти, Русия не може да бъде победена с икономически санкции. Още повече при тази ситуация в света.
Единственото решение на проблема "Русия" е разложение от вътре. Но малоумниците от О"Бонго&Со непрекъснато помпят авторитета на Путин и правят това невъзможно.

24.09 2014 в 17:41

Остарях, но педерастията не я оставих. Четете и ми се смейте на глупостите!

24.09 2014 в 17:38

Така ли казва дедо Дьорд Шорош?

24.09 2014 в 17:29

Че, кой му обръща внимание на донГламчо? Даже и не го чета, няма смисъл.

Амчи погулям амсалак и мърсоляк уд теби има ли ба? Цела ода надрашщил за негу, па иначи ни гу читял.
Да тъ ибъ у вмирисаната чутура да тъ бях ибал. Ду сливицити да ти гу бяа набил. Гламар.

24.09 2014 в 17:13

Празни приказки за вътрешна употреба в колохозна Расссия.
Ответните мерки на Запада ще бъдат по-скъпи за крепостните.
Тези 'модерни' заплахи, които Путлер копира от Запада прилягат на силна икономика, а не на ресурсен придатък на Запада и Китай.
Вдигането на икономическия залог е играно вече веднъж и печеливш не беше Рассия.Как ли не се опитваха да задушат Западен Берлин, какви ли не мизерии не правиха, а накрая собствените им граждани се въргаляха в калта.
Запада има икономически потенциал /при желание/ да неутрализира всякакъв икономически шантаж срещу Украйна.
А 'матушката е слон на глинени крака', икономически аутсайдер с огромна територия, ресурси, въоръжен до зъби и с... БВП колкото Италия в период на икономическа криза :)