Путин за Сирия: Следващата стъпка е пълно примирие

ОFFNews 16 декември 2016 в 11:38 6577 3

Следващата стъпка за нормализирането на ситуацията в Сирия след превземането на град Алепо от правителствените сили е постигане на цялостното примирие в страната, заяви руският президент Владимир Путин по време на среща с японския премиер Шинзо Абе. 

"Силно се надявам, че сирийската армия ще затвърди позициите си след успешните бойни действия в Алепо и цивилните ще могат да се завърнат към нормален живот. Няколко хиляди човека вече са се върнали по домовете си, въпреки че са полуразрушени", заяви Путин, цитиран от ТАСС. "Следващата стъпка е да се постигнат споразумения за пълно преустановяване на огъня в цяла Сирия", каза той. 

Путин коментира и ситуацията в град Палмира, над който "Ислямска държава" успя да възстанови контрол след като правителствените сили и Русия първоначално го отвоюваха през март.

"Всичко, което се случва в Палмира, е резултат от некоординирани действия между т.нар. международна коалиция, сирийското правителство и Русия. Многократно съм казва, че трябва да обединим сили в борбата срещу терористите", заяви руският президент. 

По думите му в телефонен разговор с турския му колега Реджеп Ердоган са обсъдили възможността за провеждане на преговори между враждуващите страни във втора локация освен Женева. Ако Русия успее да убеди сирийското правителство, а Турция опозиционните групировки, ще бъде поискано разрешение от казахстанският президент Нурсултан Назарбаев преговорите да се състоят в столицата Астана. 





 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13056

3

Какавидков

16.12 2016 в 13:08

Ако беше Клинтъница Асадката да е усетил дрона.

12323

2

Стартерна Култура

16.12 2016 в 12:02

Никой няма да отнася нищо. Пробвай да проумееш написаното.

77927

1

El Commandante

16.12 2016 в 11:47

"Всичко, което се случва в Палмира, е резултат от некоординирани действия между т.нар. международна коалиция, сирийското правителство и Русия."

Ооо,ххахахаха, някой ще го отнесе много сериозно....