Башар Асад: Тръмп може да стане съюзник на Русия и Сирия

ОFFNews 14 декември 2016 в 21:05 8608 3

Башар Асад.

Президентът на Сирия, Башар Асад, заяви пред телевизия "Россия 24", че с Доналд Тръмп може да станат съюзници, ако се опълчи на вътрешния натиск в страната си и започне борба срещу тероризма.

Според Асад различните мощни лобита в Щатите, които са водили кампания срещу Тръмп по време на изборите, ще продължат да се опитват да го притискат по редица въпроси, сред които случващото се в Сирия. Ако той обаче отхвърли влиянието им и вземе правилното решение, ще стане естествен съюзник на Русия и Сирия.

Като врагове на Тръмп сириецът посочи редица конгресмени, сенатори, медии и бизнесмени, които печелят от войната в Сирия и Йемен, и които са се месили във вътрешните дела на редица страни с цел сваляне на правителствата им през последните десетилетия.

Асад заяви, че страните, които са му помогнали във войната с терористите и бунтовниците, ще бъдат допуснати до вътрешния ѝ пазар и възстановяването на икономиката. Като пример той даде Русия, Китай и Иран.

Според него хуманитарните помощи от международната общност е пращана не за мирното население, а за терористите и бунтовниците.

"Терористите никога не са мислили за живота на обикновените сирийци. И до днес много градове в Сирия са обсадени и терористите правят всичко възможно да не достига до хората предоставената помощ - продоволствия, вода, други неща от първа необходимост", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

3

El Commandante

14.12 2016 в 23:38

Няма да стане тая, Башарка, но да не ти пука, за Тръмп ще се погрижи Владимир Княз Руски, ти само натискай джихадитата....

29217

1

Лопе де Вега

14.12 2016 в 21:22

На това му се вика надай се Калинке бачо ти Кольо да дойде.


Поздрав!

 
X

Подкастът на OFFNews