Путин вдигна армията по тревога, започна проверка на бойната й готовност

OFFNews 25 август 2016 в 12:03 9788 28

Президентът на Русия Владимир Путин нареди изненадваща проверка на бойната готовност на въоръжените сили на Русия. Тя обхваща войски на Южния, Западния и Централния военен окръг, Северния флот, както и командването на Въздушнодесантните войски и Въздушнокосмическите сили, отбеляза министърът на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ТАСС. 

Проверката ще продължи до 31 август. По думите на Шойку по време на проверката ще бъде отработен пълния цикъл за подготовка на Въоръжените сили за защита на руските интереси при нарстващата заплаха за безопасността.

Към края на обявената внезапна учебна тревога войските ще бъдат изведени на местата за учения, а десантните части да тренират действия на непознати полигони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13685

25

mclaranist

25.08 2016 в 18:56

Същото което е там в момента щяхме да гледаме и в Крим, ако не се б стигнало до този референдум и отделяне. Така че помисли над това ,,колко не е било сериозна опасността" за руснаците там. И пак ти казвам, чел ли си международни договори, Конституцията на Украйна, статута на Севастопол и защо има РУСКИ войски винаги. Те не са се пръкнали там от никъде. Ти какво очакваш. Става преврат в Киев, на власт идват нео-нацисти, започва гонения срещу руснаци- които за справка не са малцинство а са етно образуващ фактор в Украйна. Има огромна разлика. От друга страна в Крим е Черноморския флот на Русия със тактическите им подводници и кораби, а хунтата в Киев както видяхме гони всичко руско. И мислиш, че Путин ще е като нашия Плевньо- да се усмихва и да моли. Виж няма смисъл да споря с теб, ти си имаш твои тези, аз мои, но важното е едно- Крим е Руски и това е. И ще бъде признат разно или късно ;). Въпроса е, че в Крим вече благоденстват / лични наблюдения/, а в Украйна затъват все повече.

13685

24

mclaranist

25.08 2016 в 18:49

чесъне, сам цитираш неща, които първо си противоречат. Първо- СПОРЕД КОНСТИТУЦИЯТА. Един момент, дайте да се утичним, Украйнската Конституция ще я четем ли или не??? Защото според Конституцията, ЛЕГИТИМЕН и до сега Президент трябва да е Янукович, нали??? Не се сещам да пише че по Конституция може да се прави държавен преврат и да идва ново правителство и Президент ;). Но тогава не я гледахме , понеже ,,човешкия дух за свобода" бе над Конституцията. Сега изведнъж, Крим погазва Конституцията?? Нека се разберем по този параграф първо. След това, явно сам отговори на въпроса ми, че за теб Кърджалийска област и Автономна област Крим, за теб са еднакви. Това говори лошо да ти кажа. Най-малкото че в Крим си имат ПАРЛАМЕНТ, Кърджали не съм чул да имат парламент. Това е второ. Трето, цитирам теб:,, Независимо от цялото политическо напрежение, жителите на Крим не се намират в подобна извънредна ситуация" Значи според теб, Крим не е бил заплашен, я питай Донецк, Луганск, Одеса и т.н.

13685

21

mclaranist

25.08 2016 в 17:49

Защо, на 20 февруари 2014 се стигна до споразумение между Янукович, Франция, Германия, Полша и Русия, гаранти, че ще има реформи и разговори с опозицията. Само че същите гаранти, след 2 дни при преврата на Десен сектор, Азов и Свобода, не застанаха зад подписите си. Е направи го едната, и до сега си носи последствията??? Това ли са международните норми- гарантираш нещо, което накрая даже не изпълняваш??? Защо примерно не се коментира, че след преврата в правителство, военни, служби влязоха членове на обявени за НАЦИСТКИ и анти-семитски партии??? Къде са Германия, Франция, Полша??? Или това е за тях ,,легитимно правителство"??? Да напомням ли за изгорелите живи в Одеса и НИКАКВАТА реакция от ЕС. Това ли е за вас нормалното?? Най-лошото е, че ние сме плътно зад властта в Украйна в онзи момент. И се направи огромен скандал, че Крим/ населен с руснаци и който е с автономия/, на целия хаос, преврати и засилваща се радикализация, решиха по нормален начин, чрез РЕФЕРЕНДУМ да кажат- СТОП

13685

20

mclaranist

25.08 2016 в 17:44

чесън, не е хубаво когато искаш да водиш цивилизован спор, да слагаш думи на противник, които не е казъл Не съм приравнил Косово с Крим. Но само акцентирах, че когато се случи събитието с Косово, тогава международния ред и права бяха ОК. Когато се проведе РЕФЕРЕНДУМ, който отразява основните права на международния ред- правото на смоопределение на общностите, то тогава пък се оказа, че това е нарушаване на международния ред. По отношение на това за какво бил избран Янукович- той е избран да вкара Украйна в ЕС, но сам каза- пари не дойдоха, видя и мизерните квоти които обещаха на Украйна за земеделие и се отказа. В последствие Путин му предложи нужните пари, а също и пазарите на Евразийското пространство. И той си каза- стоките ще се пласират там по-добре, инфраструктурата няма да иска промяна, културите са близки и т.н. И от тук последва ,,вразумяването" на президента. Защо никой от защитниците на правата и международните норми не санкционира преврата на Майдана, случилото се в Одеса?