Путин е на посещение в Крим

OFFNews 19 август 2016 в 15:25 4622 4

Руският президент Владимир Путин пристигна на посещение в Крим на фона на нарасналото напрежение между Русия и Украйна от последните седмици и военни маневри в района.

Очаква се в Крим Путин да проведе заседание с членове на Съвета за национална сигурност и да посети Общоруския младежки форум "Таврида" край Севастопол. Путин ще разговаря и с местни лидери, след като Крим бе прехвърлен неотдавна към Южния федерален окръг и изгуби административната си самостоятелност във федерацията, съобщи РИА Новости.

Това е първото посещение на Путин в младежкия лагер "Таврида", който се провежда от Агенцията за младежта с подкрепата на Кремъл. Тази година в лагера си почиват млади режисьори, продуценти и актьори. В събота за последната смяна ще пристигнат млади журналисти от регионални медии. 

Посещението на Путин в Крим идва в момент на повишено напрежение между Русия и Украйна, след като в последните дни Москва обвини Киев, че изпраща диверсанти в Крим. Няколко украинци бяха заловени на границата между Крим и Донбас, като те веднага признали, че е трябвало да организират терористични актове, в това число на автогара и летище в Крим. 

Украйна категорично отрече, но постави войски в пълна бойна готовност до границата. 

На предишното заседание на Съвета за национална сигурност на 11 август бяха обсъдени именно допълнителни мерки за безопасност в Крим. 

В същото време на полуострова беше изпратена и най-новата система за противовъздушна отбрана на Русия, която да се включи в учения, които се провеждат в момента там. 

Последното посещение на Владимир Путин в Крим беше през март. Тогава той провери строителството на моста над Керченския проток и остана недоволен от строителството и липсата на синхронизация на отделните работи. 

Намерете ми конкретен човек, който да понесе лична отговорност за пътя, водещ към бъдещия мост между Русия и Крим, "и когото да мога да обеся, като видя резултатите", коментира Путин тогава. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

4

Лопе де Вега

20.08 2016 в 07:51

Вова е храбрец! Крим е тъпкан с украински диверсанти по джапанки (китайски!), но на ВВП му дреме сайдера. Ако трябва ще грабне автомата и ще ги изтрепе досущ!

Поздрав!

11841

2

трафоПОСТ

19.08 2016 в 20:19

Има един великолепен, класически роман на Достоевски, "Престъпление и наказание". В него, великият писател казва, че престъпникът винаги се връща на местопрестъплението.
 
X

Да помогнем на украинските деца!