Путин свиква Съвета по национална сигурност

OFFNews 10 октомври 2022 в 07:46 6067 11

Владимир Путин

Снимка Getty Images

Владимир Путин, президент на Руската федерация

Руският президент Владимир Путин свиква националния Съвет за сигурност днес. Не е ясно дали заседанието е заради взрива на Кримския мост.

Снощи председателят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин заяви, че е установен маршрутът на взривения камион на моста.

Минал е през България, Грузия, Армения, Северна Осетия и Краснодар, казва Бастрикин, цитиран от руските агенция РИА Новости и ТАСС.

По думите на Бастрикин самоличността на превозвачите е установена с помощта на оперативни сътрудници на Федералната служба за сигурност.

Бастрикин уточнява, че взривът на Кримския мост е подготвен от украинските спецслужби, съобщава още РИА Новости. Първо изявление по случая направи и президентът Владимир Путин.

Няма съмнение - това е терористичен акт с цел разрушаване на критично важна гражданска инфраструктура на Руската федерация. Автори, изпълнители и поръчители са спецслужбите на Украйна, заяви руският президент Владимир Путин.

"Русия трябва да отвърне на терористичния акт, извършен от Украйна срещу Кримския мост с пряко унищожаване на терористите", заяви заместник-председателят на Съвета по безопасност на РФ Дмитрий Медведев в интервю пред журналистката Надан Фридрихсон, публикувано в нейният Телеграм канал.

Отговорът на Русия на това предстъпления може да бъде само пряко унищожение на терористите, както е прието по света. Това очакват гражданите на Русия, отбеляза Медведев.

По думите му "поръчител и изпълнител на това престъпление е провалената държава Украйна".

Това е терористичен акт и диверсия, извършени от криминалния киевски режим. Няма съмнение и не е имало. Всички доклади и изводи са направени, подчерта той.

Украинският президентски съветник Михайло Подоляк нарече обвинението „твърде цинично дори за Русия“.

„Има само една терористична държава тук и целият свят знае коя е тя“, написа той в Туитър.

По-късно, в традиционното си видеообръщение, украинският президент Володимир Зеленски отново заяви, че е невъзможно да преговаря с Русия, предаде ДПА.

Постоянният тероризъм срещу гражданското население е очевиден отказ на Русия за истински преговори. Тероризмът на държавно ниво е едно от най-тежките международни престъпления“, каза Зеленски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

11

Johnny B Goode

10.10 2022 в 18:53

Еврото, ти май си изтрезнял от купона за рожденния ден на Путята. Как бяха подаръците, харесаха ли му?
Дано да са, че този ще му е последният рожден ден.

210

10

Merc

10.10 2022 в 17:56

Еврото е евнух. Така се е родил , завалията.
Знам го от майка му.

1780

9

путя има бяло течение около устата от яд.
Ще гълчи делфините, че не са вардили както трябва...
С една дума поосралисасеблядовете.

345

8

Джендо Джедев

10.10 2022 в 09:49

А на тоя съвет Пу ще говори, пуделите ще слушат. После ще им задава въпроси, на които няма да могат да отговорят с "Не.". Тоя филм вече го гледахме преди началото на оСерацията. Много беше смешен!

-240

7

редовно четящ

10.10 2022 в 09:43

Едно пряко попадение и светът ще стане по-хубав!

2905

6

sparebits

10.10 2022 в 09:34

Бай Пеше, има една малка разлика - руснаците нахлуха и избиха маса народ преди терористичния акт

-2175

5

IvanGrozn

10.10 2022 в 09:10

Русия ще бъде натикана в кучешкият г*з, където й е мястото, а всички рашистки изроди у нас трябва да бъдат изгонени от България. ОБРАТНО В КОЧИНАТА МРЪСНА ГНУСНА РУСКА СГАН!

-5489

4

Заради взрива на Двете Кули в Ню Йорк, САЩ нахлуха в Афганистан и Ирак и избиха над милион. Заради Северен поток и Кримския мост, Русия има право на същите ответни действия.
 
X

Да помогнем на украинските деца!