Путин ще се ваксинира утре

OFFNews 22 март 2021 в 16:16 2106 0

Снимка Пресслужба на президента

Президентът на Русия Владимир Путин каза, че ще се ваксинира срещу коронавируса. “Ваксинацията е доброволен избор на всеки човек, негово лично решение. Между другото, аз смятам да направя това утре”, каза той на съвещание за ускоряване на производството на ваксини, съобщава ТАСС.

По-късно прессекретарят на президента Дмитрий Песков уточни, че Путин ще се ваксинира с една от трите руски ваксини без да уточнява на кой препарат се е спрял президентът.

Песков отбеляза, че ваксинацията на президента няма да е публично мероприятие, както направиха държавните глави от много страни. Освен "Спутник V", Русия е разработила още две ваксини срещу Ковид-19: "ЭпиВакКорона" и "КовиВак".

Въпреки че ваксината Спутник V се изнася в много страни, в самата Русия са ваксинирани максимум 8 млн. души. Според статистиката в страната са сложени малко над 5 дози ваксини на 100 души при близо 13 на сто в ЕС. 

Този месец базираната в Амстердам Европейска агенция по лекарствата (ЕМА) започна подробен преглед на ваксината "Спутник V", ключова стъпка към одобряването ѝ като първата незападна коронавирусна ваксина, използвана в 27-членния ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови